Er det mulig? Ullerud og Nesoddtunet, skam dere

Av
DEL

MeningerI Akershus Amstidene på fredag den 31 august kan vi lese at nå skal det spares inn på maten for beboerne på Ullerud sykehjem. Og hvilke innsparinger? Nå blir det slutt på kake til kaffen på hverdager. Det blir kun kake på avdelingen ved runde år altså 70, 75, 80 osv. Det blir ikke varm lunch lenger. Det erstattes med brødskiver. Videre vil man ha ned forbruket av juice og brus. Foreslår vannmugger med sitronskive.

Er det mulig?

Jeg har vanskelig å forstå at det er ledelsen som klarer å komme med slike forslag. Og til og med delvis står og forsvarer det med at det er ikke så mange som spiser kake på hverdagene, eller at det er ikke så vanlig med varm lunch i Norge. For en beboer på sykehjemmet er det vel like hyggelig med kake om han/hun fyller 77 år elle 80 år. Kjære Åse gratulerer med 77-årsdagen. Men du vet ingen kake på deg i dag. Du får vente til 80-årsdagen.

Er det mulig?

Og tenk på alle de som synes det er godt med noe å bite i til kaffen også på hverdager. Her  snakker vi ikke akkurat om Napoleonskake, men en bit av krydderkake, skuffekake, rullekake, vaffel og lignende. Men nei da. Du må vente til helgen vet du.

Er det mulig?

Man leser fra tid til annen at en av tre på sykehjemmene er underernærte. Hvorfor det tror dere?

På Nesoddtunet er det nå planer om å kutte ut brus. Munkholm og Vørterøl på hverdager. Mange beboere har satt pris på dette tilbudet. Ansatte sliter med å få beboerne til å drikke nok. Og tenk dere tanken. Nå hadde det smakt med en Munkholm til middagen. Men nei du må vente til helgen vet du. Vi anbefaler saft eller sitronvann.

Vi må huske på at sykehjemmet nå er deres nye hjem og at beboerne tross alt betaler mellom kr.10.000 og kr. 30.000 pr. mnd. for å bo der.

Dette skjer i en tid hvor de fleste av oss lever i en overflod av mat, kaker brus og varm lunch når vi ønsker.

At budsjettene er overskridet handler i så fall om dårlig budsjettering, og det skal i hvert fall ikke gå ut over beboerne på sykehjemmene. Og uansett skal beboerne ha det de har lyst på, koste hva det koste vil, så lenge det er snakk om et kakestykke til kaffen, bursdagskake, brus, vørterøl og varm lunch. Og gjerne et glass øl eller vin i helgene.

Nei kjære medborgere på Nesodden og Frogn. Dette kan vi ikke sitte stille å se på. Ullerud og Nesoddtunet, skam dere.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags