Gi oss lys

Av
DEL

LeserbrevTrond Erik Bergersen takker for seg som leder av Nesodden Velforbund i Amta 27 mai i artikkelen «Velforbund, brøyting og veilys». Bergersen har gjort en solid jobb for Velforbundet i den perioden han har vært leder. Velforbundet og velene på Nesodden er en vesentlig del av frivilligheten i kommunen og gjør en kontinuerlig innsats for å legge forholdene til rette for innbyggerne i kommunen.

Bergersen understreker at veilys har vært en viktig sak de siste årene, etter at det ble vedtatt at ansvaret for veilysene skal overføres til velene etter at kommunen har rustet dem opp til moderne standard.

I fjor høst hadde jeg møte med Bergersen og Velforbundet og fikk en grundig innføring i tematikken knyttet til veilysene. Det er uten tvil klart at veilys er et gode for alle innbyggerne. Det er et nærmeste uendelig antall småveier på Nesodden som løper på kryss og tvers av kommunen. De er ofte vanskelig tilgjengelige, ofte omsluttet av skog og trær og særdeles mørke om vinteren. Opplysning er derfor viktig for sikkerhet for alle, ikke minst barn og unge på vei til og fra hjem, eller mosjonister som er ute og løper, eller syklende på smale veier. Veilys skaper derfor trygghet, sikkerhet og tilgjengelighet for alle, ikke bare de som bor i den enkelte vei.

Derfor var det at Nesodden Arbeiderparti tok veilys med i sitt program for neste fireårsperiode, og i møte i november i fjor vedtok at det er kommunen som skal ha ansvar for all veibelysning på Nesodden. Etter at oppgraderingen og moderniseringen til ledlys er gjennomført vil kostnadene for driftingen av veilysene dessuten bli betraktelig mindre enn i dag.

Bergersen skal ha sin del av æren for at Nesodden Arbeiderparti har snudd i denne saken og at den beste garantien for å sikre godt opplyste veier på Nesodden i fremtiden er å stemme Arbeiderpartiet ved neste valg.

Jørgen Lorentzen

Nesodden Arbeiderparti

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags