Gratis skolemat er en feilprioritering

Tage Slind Jensen, Nesodden Høyres 5. kandidat til kommunestyret

Tage Slind Jensen, Nesodden Høyres 5. kandidat til kommunestyret Foto:

Av
DEL

LeserbrevNesodden Arbeiderparti la nylig ut et innlegg på Facebook der de tar til orde for å innføre et gratis skolemåltid for alle elever på Nesodden. Til tross for at jeg ser den gode intensjonen, mener jeg at det er ganske absurd å prioritere gratis skolemat over andre viktige tiltak for å heve kvaliteten i skolen.

Før jeg fortsetter min argumentasjon mot gratis skolemat, vil jeg gi Nesodden Arbeiderparti kritikk for at de lanserer denne politikken på Facebook. Det står ingenting konkret i Aps valgprogram om at de ønsker å innføre et gratis skolemåltid. Alle er ikke på sosiale medier og man forholder seg til politikken i det lokale valgprogrammet; derfor blir det, etter min mening, rart å bruke Facebook som kanal for dette nokså kontroversielle politiske tiltaket.

Tilbake til selve saken; når man prioriterer penger i budsjettet til et gratis skolemåltid, nedprioriterer man automatisk andre viktige tiltak i skolen. Høyre vil heller prioritere å ansette flere kunnskapsrike lærere, forbedre skolehelsetjenesten og satse mer på digitalisering. I tillegg viser en rapport fra Forskningsrådet at hele 97 prosent av alle barneskoleelever har med seg matpakke på skolen, noe som gjør gratis skolemat nokså unødvendig.

Arbeiderpartiet sier heller ingenting om hvordan dette skal løses på skolene. Da blir dette fort nok en oppgave lærerne må løse fremfor å prioritere at elevene skal lære seg å regne, lese og skrive. Med utgangspunkt i dagens situasjon, vil få av skolene på Nesodden kunne tilby elevene sine et skolemåltid uten ombygninger og ekstra bemanning.

Vi i Høyre mener at lærere og innhold i skolen er viktigere en skolemat. Brødskive med ost er ikke akkurat en delikatesse, men jeg velger heller det enn å nedprioritere andre viktige tiltak i skolen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags