Jeg har vokst opp med nabokjerringa!

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Vi må ta naboskapet tilbake. Vi må bry oss om hverandre. Vi må alle ta ansvar.

Jeg har levd gjennom livet fra den gang nabokjerringa passet på alle barna, til vi i dag opplever at ansvaret for våre barn er institusjonalisert. Dette har vært en lang reise for oss alle i Norge,- også på Nesodden.

Vi trenger å få tilbake rollen med nabokjerringa i lokalsamfunnet og lage trygge omgivelser for våre barn og ungdommer på Nesodden.

Publiseringen av Ung-undersøkelsen for 2019 har sjokkert de fleste med sine ekstreme tall på bruk og tilgang på både alkohol og narkotika på halvøya vår, og vi trenger en endring.

Nesodden Høyre har satt barn og ungdom høyt på agendaen fremover, og vil ha engasjementet tilbake. Vi tror på enkeltmennesket og på hver enkelts evne til å ta et samfunnsansvar. Derfor vil vi styrke innsatsen mot narkotika på Nesodden, blant annet gjennom å få mer tilstedeværelse av politi og lokale miljøarbeidere.

Vi vil gi ungdommen lettere tilgang til helsestasjon, også gjennom å etablere egen tilgjengelighet for gutter.

Men mest av alt vil vi fokusere på foreldres engasjement for egne barn til også å ta et ansvar for nærmiljøet gjennom å se våre naboer. Det er et av de viktigste nærtiltaket vi kan gjøre for sikre gode oppvekstvilkår. Ikke minst viktig for å skape samhold og oversikt blant i foreldregruppen til ungdommen som er den mest utsatte gruppen vi leserombud i Ung-rapporten.

Ta ansvar for egne barn gjennom å engasjere deg i lokalsamfunnet og dine barns venner! Stå opp og se dine og andres barn. Det vil bygge trygge omgivelser over tid. La oss starte nå!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken