Kinderegg på Tangen brygge?

Av
DEL

LeserbrevNesodden kommune eier noe av indrefileten på Tangen brygge, blant annet parkeringsplassen. Erik Adland foreslår i Amta 26. februar og 19. mars å legge lokk på parkeringsplassen og bygge oppå - og utlyse en arkitektkonkurranse for et slikt prosjekt. Dette er besnærende tanker og kan åpne opp for mange muligheter. Han utrykker ønske om næring f.eks. kontorlokaler på dette lokket og mener at dette er lettere å forsvare enn leiligheter, som det ble et folkeopprør imot i 2002.

Jeg betviler at nesoddingene vil svelge næringspillen lettere enn leilighetsprosjektet. For nesoddinger flest er Tangen brygge hellig, og skal noe bygges ut der, hviler det et stort ansvar på Nesodden Kommune. Kommune kommer fra det latinske ordet communis som betyr felles. Det er derfor naturlig at indrefileten som kommunen eier brukes til noe innbyggerne kan ha felles. Kontorlokaler kan neppe brukes av hele fellesskapet og vil være forunt et fåtall. Og ingen drar fra byen for å se på kontorlokaler.

Det innbyggerne på Nesodden har ønsket seg i mange tiår er 1) Konsertlokale/scene. 2) Større kirke og 3) Svømmehall/badeanlegg. De to første ønskene kunne kanskje slås sammen til en flerbruks kirke ala Smia i Drøbak?

Kunne en genial arkitekt trylle fram et slikt Kinderegg på Brygga med minst ett av ønskene oppfylt? Gjerne som bygninger med glassflater som kunne ta inn den flotte sjøutsikten og gjøre denne indrefileten til et sjømerke og attraksjon ala en miniversjon av Operaen i Bjørvika.

Kommunen har ikke all verden av plass på Tangen brygge, og særlig ikke hvis man skal etterkomme Nesodden historielag sitt helt berettige ønske om å beholde knausen ved klokketårnet. Men kunne det være en ide å se de tre ønskene i sammenheng med Nesoddtangen gård? Kunne det blitt laget en fysisk forbindelse mellom disse to kommunale eiendommene? Kunne svømme-/badeanlegg legges inn i den naturlige bukten ved Nesoddtangen gård og kombinert inne og utebading? Kunne det legges et flott konsert/teater/kino/(flerbrukskirke)-bygg på taket over parkeringsplassen? Kunne vi endelig få på plass en funksjonell restaurant i sammenheng med dette?

Utbygging på Tangen brygge vil skape debatt og uenigheter. Men jeg tror det er større mulighet for både enighet og et flott produkt hvis utbyggingen kan tjene hele fellesskapet. Da kan Nesoddens innbyggere oppleve et eierskap til noe som de aller fleste kan ha nytte og glede av, og som vi kunne være stolte av å invitere gjester fra Oslo inn i.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags