Klimaendringene må også bekjempes lokalt!

Tage Slind Jensen, Nesodden Høyres 5. kandidat til kommunestyret.

Tage Slind Jensen, Nesodden Høyres 5. kandidat til kommunestyret. Foto:

Av
DEL

LeserbrevKlimaendringene skjer nå. Flere steder i verden drives mennesker på flukt på grunn av matmangel, tørke og ekstremvær. Det haster med å iverksette tiltak, og vår mulighet til å handle er nå. Derfor er det viktig at vi gjør det vi kan for å redusere utslipp lokalt.

Nesodden må bli en grønnere pendlerkommune. Omtrent 10.000 mennesker pendler til og fra Nesodden hver dag, noe som gjør oss til Norges mest kollektivbrukende lokalbefolkning. Det er selvfølgelig positivt at mange av oss velger å reise kollektivt, men vi må ikke glemme at transport er den største kilden til klimagassutslipp i Norge.

Derfor er det viktig at vi omstiller bussene og båtene våre fra fossile til fornybare energikilder. På dette området har det allerede blitt gjort mye. Tidligere i år la regjeringen frem en handlingsplan for grønn skipsfart, noe som betyr at Nesoddbåtene snart vil bli elektriske. Det er et skritt i riktig retning, men vi kan ikke si oss fornøyd før hele kollektivtilbudet blir fornybart.

Vi må også gjøre det enklere for flere å benytte seg av kollektivtilbudet. Mange nesoddinger er helt avhengige av bilen for å få hverdagen til å gå opp; barn skal leveres på skolen og bilen må parkeres før man tar båten til byen. Derfor er det viktig at vi også bygger flere innfartsparkeringer, og jobber for flere og hyppigere båt- og bussavganger.

Klimaendringene skjer nå – vi kan ikke sende regningen videre til kommende generasjoner. Det er usolidarisk. Derfor er det viktig at dagens politikere prioriterer klima- og miljøpolitikk. Lokalt er det viktig at vi (blant annet!) gjør Nesodden til en grønnere pendlerkommune.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags