Kommuneplanen og boligpolitikken

Av
DEL

LeserbrevI debatten om rulleringen av kommuneplanen for Nesodden er det sterke ytringer om det skal være en vekst på 100 eller 150 årlig. Tidligere miljøminister Thorbjørn Berntsen sa engang om boligpolitikken, den gang på grunn av prisutviklingen, at de som har fått seg en bolig vil dra opp stigen etter seg. Jeg tenker da i relasjon til debatten her på Nesodden at vi har noen forpliktelser ovenfor de unge som vokser opp og vil fortsette å bo her, vi har behov for boliger til eldre til grupper med spesielle behov og vi kan heller ikke gjøre som presidenten i USA og sette opp gjerdet mot omverdenen. Så er det mye som er på gang etter tidligere planer og summen av dette er at vi allerede har brukt opp mange av de boligene som en krangler om.

Så ønsker vi flere arbeidsplasser og nyetableringer til halvøya, ikke minst for å finansiere vår egen velferdsproduksjon. Det vil være ønskelig at nyetablerere og deres ansatte bosetter seg her også. Det må også være endel av miljøpolitikken at flest mulig av de som jobber på Nesodden bor her også!

I Arbeiderpartiet er vi ikke så opptatt av dette antallet, vi ønsker en moderat boligvekst, men at vi ikke opererer med urealistiske tall.

Men, så er vi svært opptatt av hvordan denne boligbyggingen skal se ut, at det ikke er rikmannsboliger, men muligheter for de unge å etablere seg, vi er opptatt av at det er kommunen som styrer utviklingen og ikke tilfeldige utbyggere, vi er opptatt av bomiljøene, grendeutviklingen osv. I det hele tatt er det kvaliteten på denne utviklingen som må bli viktigere enn om det er 100 eller 150 boliger i året.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags