Nei, John – dette handler om vår felles fremtid

Av
DEL

LeserbrevFor nesten to uker siden skrev Nesodden FrP sin organisatoriske nestleder et leserinnlegg om klimadebatten. John; denne debatten kan ikke handle om klimaendringene finnes eller ikke – den handler om hvordan vi skal løse klimakrisen!

FrP-politikeren nevner flere ganger at det klimakrisen kun er en bløff. At klimakrisen ikke har noen vitenskapelige bevis lagt i grunn. Men ifølge FN sin rapport om klimaendringer så viser man faktisk til vitenskapen. Man viser til at det de endringene vi ser i hverdagen vår. Man viser til de endringene som berører hverdagen til mennesker. Man viser til de økende flommene, temperaturforskjellene, varierte nedbør, mer ekstremvær og ikke minst den dårlige luftkvaliteten. Det er dette man baserer debatten på.

Det er vår felles fremtid som vil bli ødelagt dersom vi ikke kutter i utslippene våre. Du har helt rett i at drivhuseffekten funker, og at det er helt naturlig. Men når vi øker vårt C02 utslipp som blir dannes ved at vi forbrenner mer og mer karbon så blir atmosfæren full av klimagasser. Klimagasser er ikke et påfunn som Øyvind (MDG) har funnet opp. Det er vitenskapelige bevis og fagbegreper som flere forskere verden over et enige om. Karbon finnes i de fossile brenslene vi bruker mye av i dag, nemlig kull, olje og gass. Atmosfæren skal egentlig beskytte oss mot strålinger og partikler slik rapporten sier, men akkurat nå så kommer det mer varme inn enn det vi klarer å slippe ut. Du har sikkert kjent hvor varmt det er i en bil når den har stått i solen uten at dørene eller vinduene har stått oppe ... Samme er det med kloden vår i dag, og vi har kun 11 år igjen på å redde den.

Jeg er helt enig med Øyvind. Vi må se til ungdommen. Fordi det er vi som er unge i dag som skal ta over denne kloden en dag. Det er vi som må lide hvis ikke vi reduserer utslippene våre i dag! Ungdom skal og må være en del av samfunnsdebatten om vår felles fremtid fordi det er deres fremtid som står på spill. Det er fremtiden til mine fremtidige barn som står på spill. Dette lokalvalget her handler nemlig om fremtiden. Hva slags samfunn ønsker vi oss om 20, 30 eller 60 år? Det er de beslutningene vi tar i dag, som vi definere hvordan morgendagen vil bli. Jeg håper flere av dem som har stemmerett vil bruken den klokt. Slik at folk med astma eller andre pustevansker også kan nye bylivet på en flott vinterdag. Slik at alle kan puste inn god og frisk luft. Slik at bønder får gode avlinger og at de ikke tørker ut grunnet økende temperaturer. Det er dette klimadebatten handler om.

John – dette handler om vår felles fremtid. Vi kan ikke glemme at det er våre liv som faktisk står på spill. 

Fabian Mikal Kemi

Leder for Nesodden AUF

Fjellstrand

Følg på: Facebook

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags