Gå til sidens hovedinnhold

Nesodden kommune og kommuneplanen – stopp opp

Artikkelen er over 3 år gammel

Er det riktig å la politikerne og administrasjonen i kommunen vår få en slik omfattende sak til behandling nå når grunnlaget, etter manges syn er så mangelfullt?

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Dette er ingen fillesak vi snakker om, men derimot fremtidens utvikling av Nesodden. Jeg støtter helt og fullt beboeraksjonen Nesoddens engasjement. Flott, Ruby og dere andre primusmotorer.

Hvordan vil vi at Nesodden skal vokse seg til en fortsatt god kommune og bo i for alle beboere. En kommune som tar vare på og videreutvikler de gode kvalitetene og mangfoldet Nesodden representerer. 

Vi trenger mer tid til skjønne følgene av innholdet i planen. Videre trenger vi en meningsutveksling om innholdet som gir mer rom for å komme med innspill. Planen er ikke moden for at den skal trumfes gjennom i rekordfart av politikere før kommunevalget neste år med utbyggere applauderende på sidelinjen.

Les også

– Kommuneplanen er prematur, mangelfull og bærer preg av hastverk

 

Mulighet for en hyggelig opplevelse med god mat og drikke på Signalen sommeren 2017 og 2018 ble vi nesoddinger snytt for.

Utsikten på Varden, etter at utbyggingen ble gjennomført, ble sterkt redusert. Nærmest ødelagt vil noen hevde.

Dette er to saker som er blitt håndtert av politikerne på Nesodden i den senere tid på en dårlig måte. Det finnes forklaringer på hvorfor. Det er imidlertid ikke interessant å høre på forklaringene, da disse sakene ble grundig debattert og politikerne ble advart.

Solsideveien/Jørgen Berners vei, som jeg sammen med beboere langs Skogveien har vært berørt av og dermed fulgt helt fra starten av for 5 kommunestyreperioder siden (i underkant av 20 år ), er et nytt eksempel på politisk dårlig håndverk. I denne saken er det adkomstvei Skogveien, som i utgangspunktet var altfor smal før utbyggingen startet opp med bygging av 30-40 leiligheter/hus, ikke er blitt bredere på tross av økt trafikk. 

Under byggeperioden, som fortsatt pågår, har også trafikksikkerheten vært fraværende med all den anleggstrafikken som har vært nødvendig for å gjennomføre byggingen av de ovennevnte boligene. Den manglende trafikksikkerheten er blitt påpekt en rekke ganger til både politikere og ansatte i Nesodden kommune. Det er i skrivende stund lovet fra kommunens side at den manglende trafikksikkerhet som råder i området Skogveien /Jørgen Berners vei skal innen 1.10 2018 utbedres til forhåpentligvis akseptabelt nivå. Det skulle bare mangle da Nesodden kommune er sertifisert som en trafikksikker kommune.

Grunnen til at jeg nevner disse sakene som har kommet så galt ut er følgende, da går jeg til åpningsspørsmålet i dette innlegget:  Er det riktig å la politikerne og administrasjonen i kommunen vår få en slik omfattende sak til behandling nå når grunnlaget, etter manges syn er så mangelfullt?

Jeg ønsker å avslutte med Arnulf Øverland: Du skal ikke tåle så inderlig vel den urett som ikke rammer deg selv.

Les også

Frykter storutbygging på Nesodden, nå har de startet aksjon

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.