Pinlig planlegging i Hellvikskogvei

DÅRLIG PLANLAGT: Bildet viser nytt anleggsarbeid langs Hellvikskogvei mot Skoklefaldsletta der det nye fortauet må graves opp igjen fordi man hadde glemt å anlegge gatelys.

DÅRLIG PLANLAGT: Bildet viser nytt anleggsarbeid langs Hellvikskogvei mot Skoklefaldsletta der det nye fortauet må graves opp igjen fordi man hadde glemt å anlegge gatelys. Foto:

Av
DEL

LeserbrevVi som bor på Hellvik har de siste ukene fått erfare dårlig planlegging og mangel på samhandling mellom etater. 

1. Nytt fortau nederst i Hellvikskogvei ved «Tittinn» ble anlagt med innsnevring slik at bussen må stoppe uten at noen bil kommer forbi. Et åpenbart gode for alle passasjerer som slipper risiko for å bli påkjørt ved avstigning. Men samtidig ble fortauet forlenget ned mot krysset slik at to busser ikke kunne passere hverandre. 

Dermed måtte bussens kjørerute fra Nesoddtangen fergeterminal endres slik at bussene kjørte bare en vei – først til Berger og så til Hellvik. Denne omveien medførte at mange beboere begynte å kjøre bil til innfartsparkeringer for å slippe å gå fra riksveien ved Skoklefald. Så lite skal altså til før noen som er litt latere enn andre velger bort bussen.

Etter mange protester ble Ruter, Statens vegvesen og entreprenør enige om å snevre inn fortauet nederst i Hellvikskogvei slik at gammel kjørerute kunne gjenopptas. Det skjedde sist helg.

2. Som om ikke dette var nok – nå er det nytt anleggsarbeid på det nyanlagte fortauet langs Hellvikskogvei. Årsaken er at det ikke ble montert gatelys under det opprinnelige anleggsarbeidet. Derfor må asfalten graves opp igjen for anlegg av strøm og stolper til gatebelysning.

Når man først skrapet ned veihøyden og laget ny holdeplass ved Skoklefaldsletta, burde man selvfølgelig gjort det samme på det busstoppet som er helt på toppen mellom Willy Thoresens vei og Alex Olssons vei – bare hundre meter lenger ned. Dette arbeidet tok flere måneder. Denne holdeplassen ligger enda høyere og med null oversikt for gående og kjørende i begge retninger. Det er bare flaks at det ikke har skjedd alvorlige ulykker her hvor det fremdeles er så smalt at to busser knapt kan komme forbi hverandre. 

Denne mangelen på enhetlig planlegging koster fellesskapet mange hundre tusen kroner i ekstra utgifter. Den reduserer omdømmet til kommune, vegvesen og entreprenører og den utløser mye unødvendig irritasjon hos beboerne.

Jeg ønsker meg en kommune og statlige etater som klarer å planlegge for mer enn et busstopp og et fortau om gangen. I Hellvikskogvei har det vært klattvise utbedringer i de snart 25 årene jeg har vært bosatt i området. 

For å være litt positiv til slutt: Når anleggsarbeidet endelig er over – for andre gang etter oppretting av feil og mangler – ser det pent ut. Takket være mye sløsing med tid og penger.

Tormod Haugstad

Alex Olssonsvei 6

Følg på: Facebook

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags