Politikk og nestekjærlighet

Av
DEL

LeserbrevFor å vinne oppmerksomhet om viktige politiske saker er det avgjørende for Nesodden Ap og representere hele befolkningen. Derfor stiller vi med et sterkt lag av både kvinner og menn på lista vår til kommende kommunevalg. Dette er mennesker med ulik bakgrunn og erfaring som kommer fra flere steder på halvøya.

Noen av våre toppkandidater har allerede erfaring fra politisk arbeid, og noen er ferske i politikken. Slik bør det være. Det borger for nye ideer og nye måter å snakke sammen på, og det bringer inn flere perspektiver og tolkninger når saker drøftes.

Truls Wickholm har fått tillit av partiet og blir vår ordførerkandidat. Like viktig er folkene han får med seg i gruppa som skal sitte sammen med ham i kommunestyret og bekle ulike verv i komiteer og utvalg. Rundt gruppa står partiets medlemmer og alle som velger å stemme på Ap. Våre fremste kandidater har mange i ryggen som vil være med å løfte sosialdemokratisk politikk og gi verdifulle råd i prosessen med saker. Dessuten har de et program som viser tydelig at fellesskap og utjevning av forskjeller er tydelig forankret i hele partiorganisasjonen.

Fellesskap

Et ord som folk forbinder med Arbeiderpartiet er nettopp fellesskap. En stemme til Ap gir sterkere fellesskap og mindre forskjeller. Dette vil også være førende for den politikken vi som lokalparti vil fremme på Nesodden. En stemme til Ap vil løfte viktige saker som:

elektrifisering av kollektivtransporten på sjø og land

øke innsatsen for en skole som er sosialt utjevnende

bygge flere boliger for unge i etableringsfasen, omsorgsboliger og godt tilrettelagte eldreboliger

være en foregangskommune hva gjelder ny teknologi og digitalisering

Nestekjærlighet

Like viktig som sakene våre, er hvordan vi kommuniserer med hverandre. Bjørnstjerne Bjørnson sa en gang: «Politikk skal være den høyeste form for nestekjærlighet».

Når politikere drøfter budsjetter og prioriteringer, verdier og satsingsområder. Når politiske motsetninger brynes og uenigheten gnistrer. Da tenker jeg på disse ordene.

Også i et kommunestyre kan det falle ord som bryter ned, som er urettferdige, trakasserende og usaklige. Språk skaper virkelighet. Derfor er ordene vi velger avgjørende for hvordan vi har det sammen. Det skal være stor takhøyde når kommunens ve og vel diskuteres.

At det er temperatur i ordskiftet er ikke til hinder for at vi møter hverandre med varme. At det av og til brygger opp til motsetninger betyr ikke at vi ikke skal møte hverandre med respekt, verdighet og raushet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags