Skal noen bebreides for Signalenbygget, er det kommunens planmyndigheter

Av
DEL

LeserbrevJeg, og svært mange med meg, gremmes når vi kommer med Nesoddenbåten og ser hvordan Signalenbygget tar all oppmerksomhet fra klokketårnet. Det var ikke slik vi hadde forestilt oss at kulturminner skulle ivaretas.

Bygget er for langt, for høyt for lite transparent og gjør det umulig å gå langs vannkanten. Sa ikke ordføreren at det ikke ville bli tillatt med container på taket? Hva skjedde? Ingen kan forvente at historielaget skal være vaktbikkje. Det er heller ikke riktig å kritisere Liv Jessen.

Hvis det er slik at det er gitt en administrativ godkjenning, er det politisk og administrativ ledelse i plan og bygg som fortjener kritikk. Det burde ikke være mulig å behandle denne byggesaken uten å konsultere historielaget. Ble kultursjefen spurt? Hvilke politiske føringer er gitt for behandling av kontroversielle saker?

Karin Moe Røisland

Samfunnsengasjert, Nesodden

Jeg er fristet til å si at kommunen bør gå i forhandlinger med utbygger for å minske skaden. Det vil koste kommunen såfremt bygget er utført i samsvar med godkjent søknad. Men det vil koste kommunen mer, i et fremtidig historisk og omdømmemessig, perspektiv å ha ødelagt dette lille, kulturhistoriske området. Jeg bare spør, hva blir det neste?

Det er mer som kan ødelegges i bryggeområdet. Det er mer som kan ødelegges ved å legge en kjempeungdomsskole på toppen av Tangenten, inneklemt, uten uteområder, ved kjøpesenteret og en sterkt trafikkert vei, Det er mer som kan ødelegge grendestrukturen på Nesodden. Vi får alle ønske oss en valgkamp hvor Nesoddens utvikling og oppfølging av kommuneplanens demokratiske intensjoner blir et viktig tema.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags