Stiller til valg uten partiprogram?

Nina Sandbeg

Nina Sandbeg Foto:

Av
DEL

LeserbrevI partiprogrammet redegjør et politisk parti for sin politikk for den kommende fireårige valgperioden. Slik informerer partiet velgerne om hva partiet står for, og styrer partiets representanter i deres politiske virke.

Ni parti stiller til kommunestyrevalget på Nesodden. Selve valgdagen er 9. september, men valget startet allerede 1. juli.

Over en uke etter at det er åpnet for stemmegivning, er det derfor overraskende og beklagelig at nesten halvparten av de politiske partiene på Nesodden ikke har offentliggjort valgprogrammene sine lett tilgjengelig på nett.

Det er for dårlig. Partiprogrammene skal fortelle oss velgere hva vi kan vente oss av partiet, både generelt og i bestemte saker.

Et googlesøk på «Nesodden *partinavn* program 2019», viste har verken FrP, KrF, SV eller Rødt har nettpublisert valgprogram for 2019–2023. (SVs var riktignok på Facebook, men det er ikke en åpen arena der alle vil være.)

Ros til Arbeiderpartiet, Venstre, MDG og Senterpartiet, som hadde sine program lett tilgjengelig. Høyre også, men de roter det litt til med ett standardisert partiprogram og ett lokalt.

Det er mulig jeg hadde fått flere treff med et mer avansert og spesifikt søk, men det er i alles interesse at partienes politikk er lett å finne frem til.

Jeg oppfordrer derfor partiene til å rydde opp og få frem sine nye kommunevalgprogram snarest, så folk vet hva de stemmer på.

Valget er i gang, men ennå vet ikke innbyggerne hvilke handlinger SV, Rødt, KrF eller Frp vil gjennomføre om de får makt på Nesodden.

Godt og informert valg ønskes alle stemmeberettigede!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags