Større frihet med fritt brukervalg

Tage Slind Jensen, Nesodden Høyres 5. kandidat til kommunestyret

Tage Slind Jensen, Nesodden Høyres 5. kandidat til kommunestyret Foto:

Av
DEL

LeserbrevFrihet er så grunnleggende for hva det vil si å være menneske, at det kan synes å være noe av det mest selvfølgelige som finnes. Det er i utgangspunktet opp til deg om du vil lese dette innlegget. Du kan lese videre, eller du kan gjøre noe annet. Det er et fritt valg.

Jeg tror at vi alle ønsker å bestemme mest mulig over våre egne liv. Vi ønsker frihet når vi skal ta store valg og når vi skal ta små valg. Vi ønsker å bestemme hva vi skal spise til frokost, hva vi skal ha på oss og hvem som skal ta hånd om oss når vi har behov for hjelp. Derfor er jeg en sterk tilhenger av ordningen med fritt brukervalg i omsorgstjenestene.

Fritt brukervalg gir deg frihet til å velge hvem som skal levere omsorgstjenesten du har behov for. I dag kan nesoddinger med nedsatt funksjonsevne velge brukerstyrt personlig assistent (BPA) fra både offentlig og privat sektor. Høyres mål i omsorgen er at den skal sikre valgfrihet og holde høy kvalitet. Derfor vil vi utvide ordningen med fritt brukervalg til blant annet hjemmesykepleien og praktisk bistand. For oss er det viktigste at den som mottar tjenesten er fornøyd – ikke hvem som leverer den.

Valgfrihet er viktig for oss alle, uavhengig av funksjonsevne og alder. Valgfrihet kan være helt avgjørende for trivsel, og vi tror at kvaliteten vil øke når man åpner opp for at flere aktører kan levere samme tilbud.

Dersom du valgte å lese ferdig dette innlegget fremfor å kaste det fra deg, håper jeg at du tenker at valgfrihet er et gode. Ulike mennesker ønsker ulikt innhold i tjenestene sine. Vi i Høyre vil at folk skal bestemme mest mulig over sine egne liv, og derfor ønsker vi å utvide ordningen med fritt brukervalg.
 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags