Utviklingen på Tangen Brygge

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDa kommunestyret behandlet saken om en skisse-konkurranse for utvikling av Nesoddtangen Brygge, la SV frem tilleggsforslag for å peke ut det som må vektlegges i det videre arbeidet: Nesodden er en kystkommune, og Nesodden ønsker å være en tydelig kulturkommune. En utvikling av brygge-området må ses i sammenheng med Nesoddtangen Gård og strendene, hele området kalt «Tangenspissen» i vårt forslag. Samtidig må også den viktige kollektivtrafikken på Tangen Brygge ivaretas, Tangen Brygge må ta økt kapasitet i fremtiden. Vårt forslag var:

Området Tangenspissen må utvikles helhetlig. Alle planer for delområder må inngå i en tydelig sammenheng i denne helheten. Det flotte landskapet skal danne rammen om en møteplass ved sjøen, et opplevelsessted knyttet til kultur og friluftsliv, og holdes åpent for allmennheten. Tangenspissen skal bidra til å utvikle Nesodden som kulturkommune og kulturturisme. Alle forslag i ide-konkurranser, skisse-konkurranser og andre innspill skal påvise hvordan de inngår i utviklingen av et større område iberegnet badeplassene og områdene imellom. Det er ønskelig med opplevelsesaktiviteter som støtter som opp om hverandre. Det må tas hensyn til langsiktige behov for utvikling av Nesoddtangen brygge som terminal for en voksende befolkning.

• Konkurranseforslaget skal bidra til å utvikle Nesodden som kulturkommune og området som møteplass for innbyggerne.

• Landskapet og utsikten til fjorden må ivaretas.

• Når innkomne forslag i skissekonkurransen legges frem for kommunestyret, må kommunestyret også få en vurdering av langsiktig behov for utvikling av Nesoddtangen Brygge om terminal for en voksende befolkning, især om kapasiteten for busser er stor nok.

Dette ble nedstemt. Nesodden SV vil likevel legge disse synspunktene til grunn i alt vårt politiske arbeid for videreutvikling av området.

Claudia Behrens, Grete Maus

Nesodden SV

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags