Wickholms tørre drøm

Av
DEL

LeserbrevI 1975 kom en banebrytende skrekkfilm om folk som ble angrepet i vannet, Haisommer. Hvis noen lager en skrekkfilm om tørke og vannmangel som truer samfunnet vil ordfører Wickholm vel kalle filmen for Drømmesommer.

10. august publiserte Wickholm et velkommen-tilbake-fra-ferien-innlegg på Nesodden kommunes hjemmeside. Han hyller sommeren som var og skriver at det største problemet er barnas skuffelse når det kanskje ikke blir like varmt neste år.

Ved siden av denne nyheten på kommunens hjemmeside står et innlegg om tørken. I alarmerende caps lock fortelles det at situasjonen krever tiltak. Det krever tiltak, men ble det gjort tiltak som monner?

Jeg unner Wickholm fri fra jobben, men mens han hadde sin drømmesommer som strandløve, tapte norske bønder milliarder – og enda viktigere for oss: Nesodden kommune sto i fare for å miste vannforsyning. Det skulle litt til for at det skjedde, og det skjedde vel heller ikke med de fleste. Per i dag regner det en del igjen. Men det er skremmende at vannmangel i det hele tatt ble et tema. Det er noe 1880-talls over det hele når slik grunnleggende infrastruktur i det hele tatt truer med å svikte.

I fjor var det barnehageopptaket som kommunen ikke forutså og som de plutselig fikk rett i fanget. (Eiendomsbransjen hadde visstnok innsikt i de relativt store flyttestrømmene.)

I år var det vannmangel. Sparing burde blitt et tema mye tidligere. Dette svekker tilliten til ledelsen i kommunen, og særlig når ordføreren serverer det hele som en solskinnshistorie, bokstavelig talt.

En drømmesommer neste år vil være en «normal» sommer, litt av hvert når det gjelder vær. Forhåpentlig bryter vi trenden «nytt år, nytt problem for kommunen». En kandidat er forresten overgroing av sylspisse stillehavsøsters, som allerede har funnet seg til rette i en del steinsprekker på strendene våre. Fortsetter ekstremvarmen i framtida, vil somrene faktisk bli haisomre, med et assortiment av nye haier som strømmer til Oslofjorden.

Morten Haave

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags