Rødgrønt samarbeid

God stemning og gode muligheter for rødgrønt samarbeid.

God stemning og gode muligheter for rødgrønt samarbeid. Foto:

Av
DEL

InnsendtVed de siste tre valgene har det vært et rødgrønt flertall i kommunestyret i Nesodden. Likevel har ikke dette kommet til utrykk når kommunestyret har fordelt verv. Det er uheldig for tilliten til demokratiet. Å gi utrykk ovenfor velgerne hvem man ønsker å samarbeide med er sunt, ikke uvanlig slik som Høyres Erik Adland forsøker å gi inntrykk av i et intervju med Amta.

Noen prøver å gjøre valget av parti til et valg om noen få enkeltsaker som kan avstemmes mot hverandre etter et valg. Det blir for enkelt. Partiene i Norge er tuftet på ulike verdier. For oss i Arbeiderpartiet handler det om at vi tror at vi løser oppgavene i samfunnet best i fellesskap. Andre partier tror at det er enkeltmenneskene og lommeboka som skal være styrende.

Nesodden har i mange år avfunnet seg med ulike politiske konstellasjoner. I 2003 var det ordfører fra SV og varaordfører fra Høyre. I 2011 var det AP som hadde ordfører med fortsatt Høyre som varaordfører.

For meg er SV og Mdg naturlige samarbeidspartier for Arbeiderpartiet. SV fordi vi deler mange verdier og tror på felleskapet. Mdg fordi klima er den viktigste saken for framtiden, og fordi jeg også tror den krisen vi der står ovenfor løses best sammen.

Arbeiderpartiet, SV, og Mdg samarbeider godt mange steder i landet. Selv har jeg god erfaring med å samarbeide med SV og Mdg fra Stortinget. Det kan være et tegn på at man har stivnet litt når Adland trekker frem hendelser på 90-tallet som bevis på at det ikke er mulig på Nesodden. Påstanden om at Høyre skal ha vært større en Arbeiderpartiet stemmer ikke ved de tre siste kommunevalgene.

Til tross for ulikt politisk ståsted, opplever vi i Arbeiderpartiet å ha fått til mye sammen med Høyre, men vi ønsker en tydligere verdibasert retning. Når vi nå går, tidlig og tydelig, utog sier at vi ønsker et rødgrønt samarbeid, er det av hensyn til velgerne. Denne gangen vet velgerne at man før et rødgrønt samarbeid når man stemmer på Arbeiderpartiet.

Valg er valg, og det er ikke over før 9. september, men vi mener det er gode muligheter for våre tre partier å oppnå flertall. Jeg håper flest mulig stemmer Arbeiderpartiet, men jeg har ingen problemer med å oppfordre til å stemme rødgrønt. Jeg kommer ikke til å oppfordre til å stemme blått, men Arbeiderpartiet mener at det er viktig at man kan samle brede flertall i store og viktige saker for kommunen. I mine to år som ordfører har det derfor vært viktig å subsidiær støtte til budsjettet fra et stort flertall av nesoddens partier. Innbyggerne er best tjent når politikerne klarer å samarbeide.
Arbeiderpartiet går til valg på et Nesodden for alle. For oss har det vært vanskelig når Adland og Høyre har argumentert for at vi bare skal bygge boliger for de rikeste og «beste» skattebetalerne. Hvilket samfunn ville vi fått om alle kommuner skulle tenke slik?

Nesodden er en kommune med mange resurssterke innbyggere, men vi er ikke oss selv nok. Vi skal trekke på alle de gode kreftene og all kunnskapen for å skape en enda bedre kommune. Vi må ha plass til de svakeste. Det handler om å jobbe med heltidskultur så man kan ha en lønn å leve av. Det handler om skolemat og skikkelige fritidstilbud. Det handler om gode skoler og god helse. Om boliger til eldre, ungdom, og de med litt svakere økonomi. Det handler om idrett og kultur. Også handler det om klima. At vi tar vare på jorda for fremtidens generasjoner.

Dette tror vi i Arbeiderpartiet at vi har best mulighet til å få til når vi samarbeider med SV og Mdg. Vi har vist at vi kan samarbeide i flere store saker allerede, og jeg er helt klart beredt til å være ordfører for et flertall bestående av våre tre partier.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags