Bro over Drøbaksundet

Av
DEL

Leserbrev

Det skal ikke mye fantasi til å innse at å bygge enda en tunnel under Drøbaksundet er galskap. En ny tunnel ved siden av eksisterende løp vil gi akkurat like mange problemer for trafikken som det er i dag. I skrivende stund er tunnelen stengt for fjerde gang siden i går. Og mer er i vente.

Bromotstanderne argumenterer febrilsk for tunnel, argumenter som ikke holder vann.

«Mer trafikk»? Jeg tror ikke store deler av privatbilismen og tungtransport mannskapene består av lystkryssere av broer. Ei bro vil dekke minst akkurat det samme krysningsbehovet som en tunnel, helst mer da.

«Store utslipp av eksos»? Skal motorene stoppes når bilene skal ned i tunnelen?

Slik kan jeg holde på. Rasering av litt natur vil skje uansett hva man velger, og det økonomiske aspektet kan man ta med en klype salt. Ingen milliardkalkyle har noen gang holdt det den lovte. Ja, ei bro vil trolig bli dyrere enn tunnel, men skal vi velge det desidert dårligste alternativet kun for å spare noen kroner, eller skal vi bygge for fremtiden og effektiviteten.

Broer trenger vedlikehold og ettersyn ja, men ikke annenhver dag, eller som nå, fire ganger om dagen. Nei, ta til vettet og kom i gang med planlegging av bro, det eneste fornuftige alternativet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags