Frihet til å velge bør trumfe postnummeret ditt

Av
DEL

LeserbrevForrige uke skrev Tage Slind Jensen et leserinnlegg om hvorfor fritt skolevalg er så viktig å bevare når vi i Akershus, Buskerud og Østfold fra 2020 blir til Viken. Det skremmer meg at fritt skolevalg står på spill dersom Arbeiderpartiet kommer til makten i Viken, og å lese Tobias Hangaard Linge fra AUF sitt svar til Tage gjorde meg ikke mindre urolig.

Først vil jeg konstatere et faktum både du, Tobias, og jeg er klar over; en som bor i Follo vil aldri måtte gå på skole i Hallingdal. Ei heller andre skoler i uoverkommelig fjern avstand fra sitt bosted. Dette er skremsler som ikke har noen ting i denne debatten å gjøre. Det at hvor foreldrene dine har valgt å bosette seg skal gjøre at du tvinges til å gå på nærmeste skole, det synes jeg er urettferdig.

Jeg tror ikke dere i AUF har vært på de videregående skolene og tatt tempen på hva elevene selv mener om fritt skolevalg. Jeg har til gode å møte noen som synes det er en urettferdig og usosial ordning. Du beskriver et kaos som ikke er realitet der vi allerede har fritt skolevalg i dag.

Vi pakker ikke politikken vår inn i skitten retorikk som du antyder, vi forteller elevene akkurat slik det er; AUF og Arbeiderpartiet ønsker å frata deg retten til å velge skole selv. Høyre er garantisten for at du ikke blir tvunget til å gå på nærskolen din dersom du ikke har lyst. Enkelt og greit.

Fritt skolevalg er kanskje det enkleste vi kan gjøre for å sikre elevenes valgfrihet. Muligheten til å velge en skole som tilbyr linjen du ønsker å gå, og lar deg stifte nye bekjentskaper er så utrolig viktig. Det kan gjøre all forskjell i elevenes skolegang. Ikke alle ønsker å gå på nærskolen sin. Derfor håper jeg Arbeiderpartiet snur. For elevenes skyld.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags