Bompenger og parkering

Av
DEL

Meninger

Som svar på leserinnlegg i Amta vedrørende bompenger kan jeg opplyse at partiet Rødt alltid har vært imot bompenger. Finansiering av viktig infrastruktur som veier, kollektivtransport, og jernbane må være en statelig oppgave finansiert av progressive skatter. Bompenger er en flat avgift som ikke tar hensyn til inntekten til de som betaler. De som rammes hardest er barnefamilier med middels eller lav inntekt.

Hvis vi ser til våre naboland finansierer ikke Sverige og Finland sin infrastruktur med bompenger, men over statsbudsjettet med progressive skatter. Disse landene klarer dette selv uten et oljefond som vi har. Ønsker vi virkelig å ha et samfunn hvor enkelte ikke har råd til å gå på jobb, levere i barnehage, eller reise i sykebesøk til sine nærmeste pårørende på grunn av bompenger.

Vi i partiet Rødt ønsker ikke det.

Parkering for ansatte det være seg helsepersonell, lærere, etc. skal være gratis på kommunale plasser når de trenger egen bil til arbeidsplassen. Det er ikke alle som har mulighet til å benytte offentlig transport. Parkeringsavgift er også en skatt som rammer arbeidstagere på en urettferdig måte. Vi i Rødt lover å jobbe for dere.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags