Ungdom velger Arbeiderpartiet

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Alle som mener at ungdom er late og uengasjerte burde deltatt på skolevalget i Akershus. De burde hørt de gode og kritiske spørsmålene ungdommene stilte på stand. De burde sett ansiktsuttrykkene deres, og hørt jubelen og latteren under debattene. Uansett om skolen lå i Ås, Frogn eller på Nesodden var ungdommene minst like engasjerte. Hadde de sett skolevalget hadde de tenkt seg om en gang til før de kalte Akershus-ungdommer for uengasjerte.

Skolevalget er et kroneksempel på at ungdommer engasjerer seg i samfunnsspørsmål og i samfunnet. For når premisset for debatten er satt av ungdommer, og sakene gjelder ungdoms hverdag og framtid så er det på den måten man kan engasjere.

I debattene er det enkelt å love mye som høres fristende ut. Noen av argumentene mot at 16 og 17-åringer skal få stemmerett har blant handlet om at ungdommer blir for lett fristet. Resultatet av skolevalget viser det motsatte. Resultatet viser at ungdommer velger fellesskap, skole og klima først, og fjerning av nynorsk og billigere alkoholpriser kommer lengre ned på prioriteringslista. Resultatet viser at ungdom tar klimakrisa, flyktningkrisa og Norges framtid på alvor.

Nå er det noen få dager igjen til Stortingsvalget, og jeg håper at alle ser på ungdommen i Akershus og lar de vise vei!

Hoda Imad

Leder i AUF i Akershus

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.