Unge Høyre Snubler

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevDagens klimapolitikk baserer seg på kortsiktige løsninger. Vi er nødt til å tenke langsiktig og helhetlig om vi skal løse klimautfordringene. Derfor kommer jeg til å stemme Miljøpartiet De Grønne ved årets stortingsvalg.

Det er korttenkt å tro at oljepolitikken kan adskilles klimapolitikken. Siden 90-tallet har norske utslipp økt, i utakt med resten av Europa, og den største kilden har vært olje- og gassektoren. Når Unge Høyre vil fraskrive det produktet som skaper klimaendringer ansvaret for klimaendringene i et innlegg mot De Grønne, snubler de i sine egne lisser.

De Grønnes forslag går ut på å stanse statens leteinvesteringene på sokkelen. Med De Grønnes politikk vil omstilling av oljearbeidere skje gradvis etterhvert som eksisterende oljefelt går tomme. Med Høyres politikk vil omstilling av oljearbeidere måtte skje på de tidspunktene vi ikke får solgt oljen fra feltene lenger.

Der Unge Høyre mener at Norges rolle i verdens energimarked skal være å tilby produktet som skaper klimaendringer, Vil Miljøpartiet De Grønne legge til rette for et næringsliv med fornybare energikilder, slik som sol, vind, bølgekraft og geotermisk energi. Vi foreslår å ha en pilotpark for havvind klar i 2018, og første kommersielle havvindpark klar i 2020. På den måten kan vi etablere oss på fornybarmarkedet, og være en stor energieksportør også etter olja. 

Kutt i norsk oljeproduksjon, gir kutt i globale klimagassutslipp. Da vi startet oljeeventyret gjorde vi det kontrollert og nøysomt. Slik bør vi gå frem for å avvikle oljeeventyret nå, gradvis og planmessig. Da får vi oljearbeidere og næringslivet med oss på den store omstillingen vi skal gjennom.

De Grønne vil videreføre regnskogsatsingen. Vi vil bygge ladenett landet rundt, og foreslår å bruke 200 milliarder på jernbaneutbygging de neste årene. Vi vil redusere kollektivprisene med omtrent 20% slik at det blir enklere å velge miljøvennlig. Men denne pakken kan ikke være en hvilepute for en uansvarlig oljepolitikk - og stans i oljeleting må nødvendigvis være med. Derfor stiller De Grønne et krav dette valget; nemlig at den statsministeren som vil ha vår støtte må slutte å lete etter olje og gass, slik ethvert ansvarlig miljøparti bør kreve.

Nesodden-Ungdommen deler heldigvis ikke synet til Unge Høyre. I skolevalget på Nesodden Videregående Skole er Miljøpartiet De Grønne tre ganger så store som Høyre, og vinner valget med 24,8 prosent av stemmene. Fornuftig ungdom. 

Rauand Ismail

Leder i Akershus Grønn Ungdom

Følg på: Twitter

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags