Venstre satser på gamerne, også!

Gaming er mer gøy på lag.

Gaming er mer gøy på lag. Foto:

Av
DEL

InnsendtAlle mennesker fortjener å bli sett og alle fortjener anerkjennelse. Venstre vil derfor legge til rette for å skape en arena der gamere kan møtes, spille sammen fremfor på hvert sitt som, oppleve mestring, samarbeid, tilhørighet og få lov til å utvikle sitt talent.

Dataspill vekker interesse og øker kompetanse og mestring som vil kunne være nyttig i utdanning og voksenliv. Dette fordi datakompetanse sannsynligvis vil være den sikreste kompetansen når denne generasjonen vokser opp. Undersøkelser tyder på at gamere utvikler bedre reaksjonsevne, bedre problemløsningsevner, sosial kompetanse og bedre språkforståelse.

Gjennom dataspill knyttes vennskap på tvers av landegrenser og på tvers av alder og funksjonsevne. Det er en arena der alle får bli sett for den man er, ikke utseende, funksjonsevne, sans for mote eller andre ytre faktorer ungdom tradisjonelt er opptatt av. På den måten viskes de sosioøkonomiske forskjellene litt ut.

En pappa sa en gang til meg; vi kan ikke legge til rette for vår tids største utfordring. Og jeg spør; er det selve spillet som er utfordringen eller er det måtene vi forholder oss til det på? For jeg kjører min sønn på innebandy, en sport jeg ikke kunne noen ting om, og egentlig ikke var så interessert i heller. Likevel flyttet jeg på middagstidspunktet, kjører han til trening, sitter jeg på sidelinjen, lærer meg sporten, reglene, følger med på tabeller og resultater, og heier hele laget frem med hele stemmeregisteret. Fordi det er viktig for ham. Men i det han setter seg i sofaen, logger inn på Fortnite; en arena der han også kan oppleve mestring, samhold, vennskap, støtte og gode samtaler, er det noe han blir sittende på egen hånd. Og hvis han skulle bli høylytt frustrert over at motstanderen stjeler våpen eller andre viktige redskaper, så truer jeg med at han må skru av spillet. Selv om jeg selv var enda mer høylytt og forbanna under innebandykampen to timer tidligere fordi motstanderen gjorde en stygg takling. Hvorfor er det sånn?

Tenk om de unge kunne gå til et lokale på faste tider, møte det kjente laget, vennene med de samme interessene. Og tenk om de også der kunne møte en voksenperson med litt ekstra kunnskap om dataspill, en trener, som kan gi de individuell tilpasset opplæring, individuelle mål, og at lag som feiret seirene sammen med dem.

Frogn kommune har støttet tradisjonelle idretter med anlegg til flere hundre millioner bare siden årtusenskiftet – vi i Venstre mener det er klart kommunen også skal stille opp hvis noen vil etablere et organisert tilbud til gamerne. Hele 75 % av unge mellom 9 og 15 år spiller dataspill i hverdagen. Likevel finnes det ikke et fritidstilbud for disse i Frogn. Å legge til rette for at de som interesserer seg for dataspill skal få drive med sine interesser, er en investering i de unges fremtid.

Vi ønsker med dette og utfordre ungdomsklubben Underhuset og/eller idrettslaget DFI til å være med på dette initiativet.

Line N Skuterud

2. kandidat og leder i Frogn Venstre

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags