Nazikors og rasisme

Av
DEL

LeserbrevAmta har den senere tid hatt artikler om at det er tagget hakekors flere steder på Nesodden.
Forhåpentlig er dette utført av barn som ikke vet hva hakekorset står for. Det er derfor viktig at skoleelever lærer om Holocaust, nazisme og krigen på skolen. En viktig læring er også å legge skoleturene til Auschwitz.

Jødehets er for øvrig blitt mer legitimt. NRK brukte over 10 dager på å trekke tilbake Satiriks-sketsjen med uttrykket "jødesvin".
Et uttrykk som nettopp nazistene brukte, både i Norge og i Tyskland.

Riksadvokaten har godkjent at bruk av uttrykket "fucking jøder" ble benyttet på et familiearrangement med mange barn til stede. Riksadvokaten mente også at det er helt ok å benytte "fucking jøder" på Twitter.
Begge deler ble utført av en kjent rapartist som er et forbilde for mange ungdommer.
Man kan jo prøve å bytte ordet jøder med muslimer og se om det er like legitimt!

Riksadvokaten mente videre at uttrykket "fucking jøder" kunne tolkes som en kritikk mot Israel og ikke mot jøder….? Og med all den usaklige informasjonen om Israel i norsk presse, er det lett å forstå at mange blir negative til Israel. Til og med den arabiske kanalen al-Jazeera mener jeg gir et mer nyansert bilde av konflikten enn NRK og norske aviser.

Det er allment kjent at jøde er et av de mest benyttede skjellsord i skolen. Mange jødiske barn er derfor nødt til å skjule sin identitet.
En undersøkelse viser også at nesten 50 prosent av unge europeiske jøder vurderer å emigrere, fordi de ikke føler seg sikre, og hele 40 prosent har vært utsatt for antisemittisme det siste året.
Det har da også lenge forundret meg at AUF, bare få år etter den fryktelige tragedien på Utøya, tok gruppefoto foran et heltebilde av en palestinsk terrorist som er funnet skyldig i medvirkning på drapet av fem sivile israelere.

Derfor er det nå viktig at vi arbeider for mer forståelse og en bedre integrering, uansett tro, hudfarge eller kjønn. Det vil styrke tilliten til hverandre, noe som er viktig for et godt sosialt samhold.

Hans Birger Nielsen
Nesodden FrP

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags