Gå til sidens hovedinnhold

Tussete å vente lenge

Artikkelen er over 3 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I påsken smalt det i det nye Tussekrysset i nordre Frogn, et kryss som angår nesoddinger i minst like stor grad som det angår frognfolk. Så vidt vi vet er dette den første ordentlige ulykken etter at Statens vegvesen nylig fullførte ombyggingen av det beryktete krysset.

Noen klaget ifølge politiet på vondt i nakken. En person ble kjørt til legevakta med smerter i armen etter sammenstøtet der tre biler var involvert. Politiet opprettet umiddelbart sak mot den av bilførerne som angivelig hadde skylda for kollisjonen.

 

Noen vil alltid ha skylda i kollisjoner som dette, og flere kollisjoner vil det garantert bli. Selv etter ombyggingen er det nemlig slik at kryssets utforming kun er midlertidig.

Det splitter nye Tussekrysset avviker fra veivesenets egne krav til etablering av kryss. Det er et T-kryss der de to veiene som møtes er bakker med forskjellig vinkel. Bakkene er for bratte, og forholdene er for uoversiktlige til å være en permanent og fullgod løsning.

Heldigvis er det store planer for omlegging av hele veisystemet i området for å etablere ny adkomst fra E6 til nordre Frogn og Nesodden uten å kjøre via de fryktete Rundvollbakkene ned mot Nesset.

Frogn kommune er høringsinstans. Lokalt er det delte meninger om tiltaket. Uansett hva det hele ender med er det viktig at våre lokale politikere gjør det de kan for at et av veivesenets alternativer kan bli gjennomført hurtigst mulig. Det vil nemlig være helt tussete å vente lenge med å gjennomføre noe så etterlengtet som «fjerning» av Rundvollbakkene og permanent fiksing av Tussekrysset.

Uansett alternativ vil det framstå som om Tussekrysset forsvinner. Terrenget vil bli fullstendig endret. Det blir trolig en stor rundkjøring som adkomst for ny tunnel, og det blir på noe tilnærmet flatt terreng.

Det vil være umulig for biler å kollidere slik de kan i dag. Det blir selvfølgelig bompenger, for selv med FrP i regjering er det ingen praktiske alternativer til bompenger i et prosjekt som dette. La ikke slike forhold bremse tempoet i saksbehandlingen av veivesenets gode planer.

Hvorfor heter det Rundvollbakkene?

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.