- Det er markagrensen som må flyttes for at denne landsbyen skal få plass

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevJeg er helt uenig i at Frederica Millers påstand om at natur- og friluftsverdiene i dette området er små.

Lysløypa er i bruk til alle årstider og alle dager i uka. Og det fantastiske med dens beliggenhet, er jo at vi er ute i skogen med det samme vi har passert kunstgressbanen. Vår opplevelse av å være ute i naturen så nær der vi bor, er en veldig viktig verdi for den store befolkningsgruppen i Tangenområdet. Det er klart at mye av dette blir borte ved å bygge en landsby med opptil 600 hus. Det kan ikke ivaretas av en stripe skog mellom landsbyen og turområdet.

Jeg er klar over at markagrensen flyttes, for å få denne landsbyen på plass. Men jeg tror nok at Frederica Millers beskrivelse er noe fortegnet: det er ikke slik at økolandsbyen kommer som en flott økologisk løsning på at markagrensen må flyttes. Det er omvendt: Det er markagrensen som må flyttes for at denne landsbyen skal få plass.

Frederica Miller har helt rett i at forslag til økolandsbyer på Nesodden hittil har strandet pga. «Ja til økolandsby, men bare ikke her»-holdningen. Og det er jo fordi at de BARE blir foreslått på områder som er sonet til LNF (landbruk, natur og friluftsliv). Grunneierne har håp om å få bygge boliger likevel, dersom de planlegger det som økolandsbyer, mer og mindre helhjertet. Og det premisset kan jeg ikke godta – da tar vi jo stadig biter av et naturområde som allerede er ganske lite og begrenset, samtidig som befolkningen øker.

Frederica Miller burde heller sette sin kompetanse på økologisk bygging inne i de områdene som er satt av til boligbygging. Det vil vi gjerne samarbeide med henne og økolandsbymiljøene om. Det hadde vært noe!

Les mer:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags