Venstre: – Skolen trenger mere penger

Av
DEL

LeserbrevUNICEF plasserer Nesodden blant de ti kommuner i Norge som bruker minst penger på barn og unge. Nesodden kommune har i årevis underfinansiert skoler og barnehager. Venstre vil ha tiltak for å styrke investeringer innen skole og omsorg.

Kommunens elever får ikke den skolen de bør ha for å utnytte evnene sine fullt ut. For å spare penger har kommunen nesten 500 timer mindre undervisning enn Oslo i grunnskolen. Man kan si at elevene lykkes til tross for kommunen og ikke på grunn av kommunen. Foreldrene og elevene fortjener bedre.

Ifølge Kommunebarometeret er Nesodden er blant Norges fattigste kommuner og scorer svært lavt når kommunale tjenester vurderes.

Hvorfor er vi så fattige? Jo, fordi vi som bor her tjener mindre enn andre. Vi betaler derfor mindre skatt! Men vi som bor her har de samme behovene som andre.

Det eneste Nesodden scorer høyt på i kommunebarometeret er at vi får mye ut av hver krone. Effektiv ressursbruk og dårlige resultater betyr normalt at man må skaffe mer penger. Allikevel nekter kommunestyret å skaffe høyere inntekter.

Venstre har foreslått å innføre en eiendomsskatt som skal kun gå til skole- og omsorgssektoren, men det er et flertall i kommunestyret for at vi skal forbli en av landets fattigste kommuner. Det betyr at det også er et flertall for at vi skal fortsette å tære på tjenestekvaliteten innen skole og omsorg fremover.

Nærmere 300 kommuner har eiendomsskatt i Norge. Nesodden er i selskap med de ti prosent av kommunene med lavest inntekt. I stedet for å kalle det eiendomsskatt vil Venstre knytte skatten til formålet med skatten – ikke til skatteobjektet. En skole- og omsorgsskatt bør motivere befolkningen på Nesodden til å gi det lille ekstra som gjør at vi kan være bekjent av nivået på tjenestene fra kommunen.

Den trange økonomien tilsier at administrasjonen styrer, uten rom for viktige politiske tiltak som bringer kommunen fremover.

Venstre har foreslått å arrangere en konferanse med fokus på en bedre skole. Vi vil ha med elevene, kulturen, næringslivet, foreldre. Vi er glade for at ordføreren har tatt på seg ledertrøya her og fått med et flertall i kommunestyret. Alle bør komme og uttrykke sin mening om skolesektoren.

Venstre mener at det å gi alle barn de beste muligheter til en fremtid og ivaretagelse av sine eldre er selve syretesten på en god kommune. De 900 000 kr som er satt av til tiltak for Nesoddskolen er en start, men det må mye mer penger til for å få Nesoddskolen til å skinne. Det må kraftigere lut til.

LES OGSÅ:
 

Nesoddskolen balanserer på en knivsegg – risikoen bæres av barna 

Thomas Stangeby, Martin Apenes, Gaute Voigt-Hanssen, Anne-Berit Smørås

Nesodden Venstre

Nesodden

Følg på: Facebook

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags