Gratis skolemat for elever i Follo!

Hoda Imad, 5. kandidat Viken Arbeiderparti

Hoda Imad, 5. kandidat Viken Arbeiderparti Foto:

Av
DEL

LeserbrevSommerferien nærmer seg slutten, og mange barn, ungdommer og foreldre begynner smått å innstille seg på skolestart.

For noen handler det om å kjøpe sin første skolesekk. For andre handler det om å lade batteriene for å oppnå de karakterene det trengs for å komme inn på drømmestudiet. Men i det nye fylket vårt, Viken, som består av Akershus, Buskerud og Østfold, er det ikke til å stikke under stol at det også er flere hundre barn og ungdom som får en klump i magen av å tenke på ferieslutt og skolestart.

For hver eneste dag vil det være rundt 60 000 til 70 000 barn som kommer til å komme på skolen på tom mage. De fleste av dem kommer ikke til å ha med seg matpakke. Noen av dem kommer til å låne i ei skive av en klassekamerat, andre kommer til å få noen knekkebrød av læreren, men de aller fleste av dem kommer til å gå gjennom skoledagen på helt tom mage. Det er ikke landet vårt verdig. Og konsekvensene? Dårligere helse, dårligere konsentrasjon og mindre læring. Selv hvor mye Høyre vrir og vrenger på forskning, så er forskningen på skolemat og ernæring tydelig. Har du spist god og sunn mat, ja så presterer du også bedre. Det ble senest understreket i NRK 28. juli.

For Arbeiderpartiet vil det alltid være viktig å kjempe for en fellesskole hvor alle har de samme gode mulighetene til å lære, mestre og lykkes. I dag er vi dessverre ikke der. Derfor er ett steg på veien å innføre gratis skolemåltid, på alle barne-, ungdom og videregående skoler i hele Viken. På den måten vil alle barn, uavhengig av hvor de er bosatt i storfylket, ha muligheten til gode oppvekstmuligheter og framtidsmuligheter. Det vil skape sterkere klasse- og skolefellesskap når alle spiser den samme maten sammen. Og det vil føre til mer sunnhet, mer læring og mer trivsel.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags