Det er ikke så ofte vi omtaler fotball i Amtas leder, men denne gang skal vi våge oss. Denne uken spilte DFI kamp mot Sarpsborg 08 2, og stillingen ble 3–3. I Amtas sak var tittelen: – Vi hadde fortjent tre poeng mot Sarpsborg. Og trener Teitur Thordarson sier: – Vi var det klart beste laget på Sarpsborg stadion denne kvelden. Når vi tar en titt i Sarpsborg Arbeiderblad på hvordan de omtalte saken har de følgende tittel: – Denne kampen burde vi vunnet. Uttalt av lagets trener, Erik Holtan. Begge trenere mener altså at de var best, og ramser opp bortforklaringer på hvorfor det ble uavgjort.

For noen uker siden publiserte Amta en sak skrevet av Moss Avis, fra kamp mellom DFI og Moss FK. Moss vant 2-1, og DFI fikk både keeper og en spiller utvist. Journalisten i Moss Avis skriver at DFI røsket, slet, sparket, dyttet og slo det de kunne, han ramser opp gule kort og at keeperen slår en Mossespiller i ansiktet. Med andre ord en meget dramatisk kamp som viste at DFI hadde mistet kontroll. Saken ble lagt ut på Facebook i gruppen «Drøbaksvenner» hvor en rekke DFI-representanter går løs på Amta for at vi valgte å publisere denne saken. De var forbannet på at Amta publiserte sannheten. Flertallet i tråden mente Amta burde holde seg for gode til å publisere saker hvor DFI blir kritisert. Leder for DFIs hovedstyre, Anders G. Johansen dro den så langt at han uttalte seg på vegne av alle medlemmene når han understreket at Amta var på villspor.

En sannhet som fotballfolket heller ikke vil snakke om er hvorfor ingen stiller strengere krav til trenerprestasjoner. Etter at Thordarson fikk jobben, i 2014 rykket DFI ned til 3. divisjon. Kampen mot Moss FK viser at laget er ute av kontroll. Det er et treneransvar å finne de beste spillerne, bygge opp god lagånd og sørge for gode prestasjoner. Vi forstår ikke hva DFI-representantene og deres venner mener at Amta skal skrive. En halv sannhet? Amta heier med glede ukritisk på all barne- og ungdomsidrett. Men A-laget har en annen rolle. Vi ønsker også andre enn DFIs indre kjerne velkommen i debatten, det ville vært forfriskende å høre hva dere mener også.