Seiersten trenger vanning

Av
DEL

LeserbrevNeste uke starter arbeidene med å legge om Seiersten-matta. En omfattende og kostbar jobb. Men denne prosessen innebærer også en mulighet til å rett opp en defekt som har vært lite omtalt ved kunstgressanlegget: Mangelen på vanningsanlegg.

Slik anlegget er nå, ser en at på tørre eller varme dager oppfører ballen seg rart. Den spretter når den burde rulle, og spillerne snubler og «skuffer»» ballen med seg. Det er ikke uten grunn at samtlige toppklubber i Norge har vanningsanlegg. 

Den viktigste årsaken til at man bør installere vanning, er imidlertid hensynet til folkehelse. I dag står standfoten veldig fast i matta ved retningsforandringer og taklinger. Dette øker risikoen kraftig for belastningsskader og akutte, alvorlige skader. For eksempel ryggplager, beinhinnebetennelser, korsbåndsskader og lyskestrekk. 

Mange synes kanskje «idretten har fått nok», når man ser de store beløpene som har vært brukt i opprustning og nybygg på Seiersten. Det er til å forstå. Men i lys av de tunge investeringene som er gjort, er det ingen logikk i at vi skal «spare på skillingen, og la daleren gå». Vanning av banen er et «billig» tiltak. Med tanke på de totale kostnadene i prosjektet. Da får vi en bane som er god å spille på, og som tar vare på helsen til utøverne.

Kjetil Elvebakken

Lærer ved Fotball Toppidrett Frogn vgs, trenerutvikler for DFI Fotball og Ås Fotball

Frogn

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags