Vektavgift for elbiler er urettferdig

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevI årets statsbudsjett legger regjeringen opp til åavgiftsbelegge personbiler basert på en spesiell energikilde. Dette virkermeningsløst da biler basert på andre energiformer, så som bensin eller dieselsliter like mye på veiene som elbiler. Bilfabrikantene vil selvfølgelig forsøkeå tilpasse seg avgiftsregimet og da risikerer vi å se konstruksjoner som erlaget bare for å omgå en slik avgift. F eks en stor elbil med en bitte litenbensinmotor ekstra, bare for å omgå en avgift rettet mot rene elbiler.

Og hva med varebiler, skal de også rammes av en slik avgift? Eller blir det slik at man kan ta baksetet ut av en stor elbil bare for åunngå avgiften ?

Regjeringen burde heller legge opp til et avgiftsregime somer nøytralt mhp teknologi, så får markedet bestemme hvilken teknologi somvinner fram.

Bilfabrikantene og forbrukerne er bedre tjent medforutsigbarhet og da virker en slik avgift konstruert og bare en måte åsnikinnføre avgift på elbil, all den tid det har blitt annonsert fraregjeringen at elbiler burde slippe avgifter ennå noen år. Det kan selvfølgeligikke gjelde for alltid, men det hadde da vært mer realt å øke avgiftenetrinnvis, f eks med 20% pr år inntil full avgift etter 5 år, enn å lansere enny avgift uten forvarsel.

Vennlig hilsen,

Ola Korsmo

Ola Korsmo

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags