Demokratrisk omkamp?

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Karin Moe Røisland hevder i et leserinnlegg at endring av vedtak er en viktig del av demokratiet. Utgangspunktet er saken om bro eller tunnel Frogn-Håøya-Røyken. Jeg vil hevde at det motsatte, at det er en uting.

Moe Røisland har en bakgrunn som byråkrat på topp nasjonalt nivå (dep.råd) i tillegg til å ha vært Kongens kvinne i Akershus (fung. Fylkesmann). Jeg opplever det som en interessant, men trist innrømmelse av at det fra topp byråkratisk nivå oppfordres til omkamper, i demokratiets navn. Dette kommer i tillegg til de vanlig kjente virkemidler et byråkrati innehar med f.eks. å vegre og å drøye med å iverksette vedtak. Med mer.

Når det gjelder Moe Røislands oppspill til hennes uttalelse; Stortingets vedtak om tunnel, er jeg stolt av både å kunne ha argumentert og å ha avgitt min stemme. 1 representant stemte imot, det var ikke meg.

I min forståelse av hvordan den viktige delen av det norske demokrati er ment å fungere, så har et vedtak den selvfølgelige konsekvens at det skal iverksettes, uten unødig opphold. Ingen trenering, ikke utsettelser, ikke unnskyldninger, ikke mer uforutsigbarhet. Komme videre.

Og hva gjelder bro/tunellvedtaket: ordren er gitt, av Stortinget. Så kjære dyktige byråkrati: iverksett!   

Vestby Thore

Tidl. ordfører og Stortingsrepr.

Drøbak

Følg på: Twitter, Facebook

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken