Utviklingen av Sunnaas må ikke stoppe opp!

Sunnaas sykehus. Foto Tor Bjarne Christensen

Sunnaas sykehus. Foto Tor Bjarne Christensen Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Lesebrev skrevet av Truls Wickholm

DEL
Alle har hørt om Sunnaas Sykehus. De fleste vet at de er et av Norges ledende miljø innen rehabilitering. Mange vet til og med at det ligger på Nesodden.

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Sunnaas er en del av merkevaren Nesodden. Det er en av mange ting vi er stolte av her på halvøya. Norges største spesialsykehus for rehabilitering og fysikalsk medisin, ligger som et lysende landemerke ut mot fjorden. Sykehuset har vært viktig for oss i over 50 år. I tillegg er Sunnaas Nesoddens nest største arbeidsplass, bare slått av kommunen.

Først og fremst er Sunnaas av enorm betydning for pasientene og deres pårørende. For dem er ikke Sunnaas bare et lysende landemerke. For dem er Sunnaas selve veien videre i livet.

Nå opplever vi dessverre at fylkespolitikerne ikke evner å ta styringen og legge til rette for videre utvikling.

Viktige samfunnshensyn ivaretas av Sunnaas. Derfor er Arbeiderpartiet opptatt av å sikre fortsatt drift. Nødvendig modernisering og videreutvikling av bygningsmassen er i full gang. Trinn ėn er gjennomført, trinn to skal tas nå. Vi har lagt stor vekt på at kommunen skal prioritere rask regulering og være en god samarbeidspart.

22.august var reguleringsplanen for Sunnaas til behandling i fylkesutvalget. Administrasjonen i fylket ville stoppe fremdriften fordi de mente hensynet til økt trafikk og bevaring av kulturminner ikke var ivaretatt. Svaret fra Sunnaas var et fyldig og grundig notat, som viste at det ikke er grunnlag for å stanse framdriften. Trafikkanalyse gjennomføres og det er allerede kartlagt at nyere tids kulturminner ikke er til hinder for bygging.

Herfra burde alt ligge til rette for å fortsette som før.

Men hva skjer? Dessverre var Høyres fylkespolitikere er mer opptatt av å lytte til administrasjonens grunnløse innvendinger, enn å fremme viktige samfunnshensyn. Høyre, som i valgkampen slo seg på brystet og brautet med ord som "gjennomføringskraft", får flertall for en unødvendig forsinkelse av byggeprosjektet på Sunnaas. Når ord burde blitt til handling, valgte Høyre å la handling bli ord.

Forsinkelser i denne typen prosesser er aldri bra. Hvis dette dårlige politiske gangsynet medfører forsinkelser slik at Sunnaas må konkurrere med andre store aktører om investeringsmidler i 2018, kan vi sende en takk til Akershus Høyre, og et spørsmål til Nesodden Høyre om hvorfor de ikke blir lyttet til på fylket?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags