5 minutter kan gjøre hverdagen tryggere for oss alle!

Av
DEL

LeserbrevMinusgradene har ankommet vårt distrikt og snøen er like rundt hjørnet. Den norske vinteren er på vei og vi pakker oss godt inn med varme klær fra topp til tå før vi går ut på morgenkvisten. Ute river kulda i neseborene, og vi ser stadig flere biler dekket med rim og is på vår vei til jobb, skole eller barnehage.

Men hvorfor er det slik at til stadighet ser biler der vi så vidt skimter personen på innsiden av frontruten, og hvor resten av bilen ikke er skrapet ren for is og snø? Hvorfor utsetter disse menneskene seg selv og oss andre for fare ved å ikke gjøre skrapejobben helt ferdig? Kan vi igjen skylde på den berømte tidsklemma?

Mitt råd til dere som akkurat ikke har nok tid til å skrape bilen ren for is og snø på ruter er følgende: La bilen stå, eller sett alarmen på 5 minutter tidligere enn vanlig! På den måten rekker dere å få den sikten dere trenger før dere skal ut og kjøre, i tillegg til at dere gjør dagen enda tryggere for oss som ferdes sammen med dere på veien. 5 minutter ekstra er ofte alt som trengs, men de minuttene kan være svært avgjørende for din egen og andres sikkerhet.

PS: Dersom du setter alarmen på 10 minutter tidligere enn vanlig rekker du også kanskje å ta på deg en refleks før du går ut i mørket? Refleks redder også liv-Så vet du det! Ha en flott og trygg vinter alle sammen!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags