Pickwick på bærtur

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevCharles Dickens’ Pickwick klubb var en parodi på den tids alvorlige selskaper for fremme av nyttig lærdom. Hovedpersonen, Samuel Pickwick, er naturforsker hvis meritter er latterlige for leseren, men vekker stor beundring blant hans tilhengere i boken.

I Drøbak har vi en Øyvind Edsem og hans Pickwick klubb. I et leserbrev tar han til orde for å endre kommunens utbyggingsplaner slik at utbygging skjer ut fra hvem grunneier er i stedet for planens innhold og samfunnsbehov. Museet trenger penger, så la de bygge ned naturområdet ved Oppegårdstjern, er hans kronargument.

Jeg antar at det er en del andre grunneiere som også trenger penger. Eller er det ikke pengebehovet som skal rå? Er det kanskje viktigere hvem man kjenner? Eller hvem man er? Uansett er er Eidsem og hans lokale Pickwick klubb på så ville veier at det fremstår som en parodi på demokratisk samfunnsstyring.

Av noe mindre graverende art fortsetter Eidsem med argumentasjon som består av et subjektiv skjønn om hvilken natur som er penest, og faktafeil om vilt-veier. Han synes skogholtet bak Seiersten er penere og derfor kan tjernet ofres. Jeg vet ikke om det skyldes at han bare ferdes det ene stedet, men det får uansett stå for hans regning. At vilt-veien allerede er stengt av utbygging er i hvert fall noe viltet som ferdes der daglig ikke har fått med seg.

Charles Dickens’ Pickwick klubb var ment som en parodi. Er det det som er meningen med Eidsems Pickwick klubb også?

Børre Aursnes

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags