Frogn Pensjonistparti. Partiet for livsglede, fremtid og folkehelse

Av
DEL

LeserbrevPå side 3 i programmet til Frogn Pensjonistparti finner vi dette spesifisert. Et krevende punkt i et politisk program. Livsglede, fremtid og folkehelse…
I siste avsnitt står det: Arbeide for at eldre i større grad omfattes av folkehelsearbeidet slik at de unngår fysiske og psykiske overgrep, ensomhet, depresjon, samt ulykker i hjem og institusjon.

Tiden har lært oss at det å bli eldre ikke alltid er noen dans på roser. Nære venner går bort, sykdom og ensomhet rammer mange, og eldre føler situasjonen skambelagt.

Frogn Pp vil arbeide for å løfte dette viktige tema, slik at ingen skal føle skam over å bli rammet av ensomhet, og vold i nær relasjon. Det er viktig å slå fast at de eldre ikke kan lastes for dette, men at de i stedet raskt tar kontakt. Krisesenteret gjør mye bra, men for eldre blir det for langt og komplisert å ta seg dit. En kommunal kontakt med nødvendig kompetanse og erfaring som eventuelt kan rykke ut til den eldre, er derfor nødvendig.

Frogn Pp vil arbeide for mer åpenhet om vold som rammer eldre i vår kommune, og om vold og overgrep generelt, også barn, - og at terskelen for å ta kontakt fjernes. Åpenhet om vold i nær relasjon, betyr ikke at anonymiteten fjernes, men hvilke utfordringer politikerne står ovenfor, og hvilke tiltak som bør etableres for å gi trygghet i hverdagen til de eldste av oss.

Et løfte gitt er et løfte holdt

Les programmet og gjør et klokt valg - for deg, dine barn, dine foreldre og besteforeldre.
Godt Valg!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags