Velferdsprofitører Venstre/Høyre åpner for privatisering

Bjørn Rønbeck

Bjørn Rønbeck Foto:

Av
DEL

LeserbrevSvar til Line Stokolm.

Venstre (og Høyre i sitt program) ønsker å privatisere omsorgstjenestene våre. Line Stokholm begrunner det med at det ikke koster kommunen eller den enkelte mer - det er stykkprisfinansiert.

Det er skattepengene våre som betaler dette enten det er via statskatt eller kommuneskatt.

Så dermed mener Venstre at det er greit at private konsern skal tjene penger til egen lomme i et risikofritt marked der skattebetalerne står for finansieringen? I Norge dominerer 4 store kommersielle konsern innenfor omsorgssektoren. Hvorfor vil Venstre og Høyre hjelpe de? Jeg kjenner mange kapitalister/investorer. Ingen av de investerer uten å ha høyest mulig avkastning med minst mulig risiko som mål.

I omsorgsektoren er det en stor kostnad. Mennesker, lønn og pensjon. For at investorene skal få størst mulig avkastning er det her det må kuttes. Her skal det spares så investorene sitter igjen med mest mulig.

Rødt Frogn vil at alle skattepengene skal gå til formålet og at den enkelte ansatte skal ha en lønn å leve av. Får Venstre og Høyre i Frogn gjennomslag for privatisering av omsorgstjenester taper hver enkelt av de ansatte. Hvordan forklarer Venstre/Høyre den enkelte ansatte at de prioriterer investoren fremfor anstendige lønns og pensjonsvilkår for den ansatte ?
Og hva om det private selskapet går konkurs ? Hvem kommer å hjelper den omsorgstrengende da?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags