Et godt debattklima – ja takk!

Geir Flikke Leder Nesodden Høyre

Geir Flikke Leder Nesodden Høyre Foto:

Av
DEL

Leserbrev
I sitt innlegg til Amta hevder tidligere kommunestyrerepresentant for Ap, Henrik Thune, for øvrig også tidligere kollega fra NUPI, at lokalpolitikken handler om engasjerte enkeltpersoner som samarbeider for å få ting gjort.

Det er Høyre naturligvis helt enig i, og vi kunne legge til at det politiske debattklimaet også er av vesentlig betydning for at samarbeidskonstellasjoner skal blir tydelige for velgerne. Raljering i kommentarfelt, utbrudd om at man er så og så forbannet, eller forsøk på å anklage partier for at de ikke har sine interne partiprosesser i orden, er ikke god tone i debatter.

De som har fulgt de siste årenes formannskaps- og kommunestyremøter innenfra eller via web-tv og protokoller, kan da heller ikke ha unngått å få med seg at de folkevalgte i ganske stor grad har lyktes med dette: å enes om felles, bredt forankrede løsninger. Det gjelder både budsjett, kommuneplan og andre større planer. Politikerne har også evnet å finne omforente svar på store enkeltsaker, som kommunereform og bosetting av flyktninger.

Debattklimaet i kommunestyret synes først og fremst å utfordres av noen få enkeltrepresentanter (som tidvis også får bred dekning i Amta), men utenfra sett later det til å være en i all hovedsak grei tone i møtene.

Partisystemet fungerer imidlertid også slik at partier går til valg på sine viktigste lokalpolitiske saker. Høyres ordførerkandidat Erik Adland er en mann av grunnfjellet her på Nesodden, og han har fortalt velgerne, i en rekke videoer tilgjengelig på hans hjemmeside, hva som må gjøres på Nesodden fremover. Erfaring er ikke monopolisering, om det var det Thune mente med sitt noe uklare innlegg. Erfaring er en garanti for gode løsninger.

Ap har også varslet (2. august 2019, Amta) at de går til valg på et valgteknisk samarbeide med SV og MDG. Dette er naturligvis Aps valg, men det er også maktpåliggende for Høyre å understreke at i den kommunestyreperioden som ligger bak, så har et bredt samarbeid gagnet Nesoddens befolkning.

Thune er en dyktig fagperson, og har også løpt rundt i skogene på Nesodden i oppveksten. Mange av oss nye innflyttere, meg selv inkludert, har også bodd her i 20 år. Det er et godt stykke tid. Nye nesoddinger er en viktig ressurs for denne halvøya, og de stemmer på forskjellige partier.

I sum vil jeg si at det er noe i Thunes lokalpolitiske analyse som ikke treffer helt. Innlegget hans må leses som er et velment, men ikke særlig vellykket forsøk på å støtte eget partis veivalg. Men det er fremdeles et åpent valg.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags