Vardenutsikten og andre merkverdigheter nok en gang

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevDa det viste seg at Vardenutbyggingen ville sperre for den spektakulære utsikten over Oslofjorden, var det et sjokk for Nesoddens innbyggere. I planfasen gikk det en opphetet debatt om nettopp dette. Per Slinde hevdet at bygningene ville komme over utsiktspunktet. Han ble offentlig imøtegått av leder av plankomiteen, nåværende varaordfører, som garanterte for at utsikten ikke ville bli ødelagt. Etter at fadesen var et faktum og protester og spørsmål haglet, var svaret fra kommunen at byggingen var i samsvar med tillatelsene. Ingen har tatt ansvar for det som skjedde.

Et lite plaster på såret var at kommunen relativt raskt fikk på plass et nytt utsiktspunkt. Ikke på langt nær det samme, selvfølgelig, men bedre enn ikke noe. Men det kan også bli bedre. I Amta 31. mai, forteller Drolsum om hvordan han har forsøkt å få kommunen til å fjerne noe vegetasjon, slik at det er mulig å se Ildjernet. Kommunalsjefen svarer at dette ikke er prioritert nå.

Har ingen fortalt henne om den fantastiske utsikten som ikke skulle bli borte, men som ble det, at det nye utsiktspunktet er en kommunal avlat for en administrativ og/eller politisk glipp? Hvis hun ikke er orientert om at det nye utsiktspunktet er et forsøk på å gi noe tilbake til fellesskapet, og ikke et hvilket som helst sted hvor noen trær ønskes fjernet, må ansvarlige politikere snarest fortelle henne det.

Heldigvis er det mye som fungerer godt på Nesodden. Men det blir for mange saker hvor det framkommer store glipp i helhetlig planlegging og styring. I tillegg til Vardenutbyggingen, vil jeg i denne omgang bare peke på to saker til.

Hvordan kan det være mulig å «plutselig» oppdage 70 barn som trenger barnehageplass og måtte finansiere kostbare kriseløsninger? Hvor er beredskapen?

Hvordan kan det være mulig å kjøpe, selge, kjøpe igjen og pusse opp det historiske Hansen på Haugen huset, for så å la det forfalle og vedta riving? Boligtrengende eller lag og foreninger kunne hatt glede av huset i mange år. 

Hvis Nesoddens administrative og politiske ledelse skal bevare befolkningens tillit og tro på lokaldemokratiet, er det å fjerne noe vegetasjon på Varden en liten, men symbolsk viktig, sak for Nesoddens innbyggere.

Røisland Karin Moe

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags