For dårlig bestevenn

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LederKjøpmannen Pål Christian Sand ville gjerne ha fortsatt driften av Rema 1000 ved Dyrløkke, men får ikke fornyet kontrakten med Rema-kjeden i Trondheim. Han fikk avskjed på grått papir.

Tallene viser nemlig at han har vært gjennom en økonomisk nedgangstid, noe han selv er helt åpen om. Franchise-kjøpmenn går på 5-års kontrakter og da Sands innsats skulle vurderes holdt ikke resultatene den standarden Reitangruppen forlanger.

Særlig året 2013 var økonomisk dårlig for Rema ved Dyrløkke. Årsaken var flere tilfeller av langvarig sykdom og dødsfall blant kjøpmannens nærmeste.

Årsaken til at sjefen slapp tøylene og butikkens overskudd duppet under null en kort periode er imidlertid ikke viktig nok til at han fikk fornyet kontrakten, nå som alle piler peker den rette veien igjen.

I intervju med Amta bruker Sand ordet «kynisk», men han vil ikke avslutte med å vise Rema finger'n. Kjeden har gitt ham for mange gode opplevelser til det.

Nettopp den uttalelsen viser hva slags kjøpmann Pål Christian Sand er. Han har drevet butikken på en inkluderende måte overfor lokalsamfunnet, og har nærmest vært en institusjon. Nær sagt alle i Drøbak har visst hvem «Pål på Rema» er.

Når akkurat denne kjøpmannen blir skviset ut basert på argumentasjon fra en kalkulator er det mange andre enn han selv som oppfatter det som blodig urettferdig.

Reaksjonene på Facebook har vært kraftige, og uttrykker et sinne og en fortvilelse over den rendyrkede økonomiske vurderingen fra kjedens side.

Engasjementet har vært rørende, men viser også en generell manglende innsikt i den nådeløsheten som åpenbart gjelder i dagligvarebransjen.

Historien om Pål Christian Sand har slik sett gitt oss viktig ny innsikt. Den har også vist at lokalsamfunnet har en sunn og god måte å reagere på når vi føler at «bestevennprinsippet» ikke fungerer godt nok.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags