Det blir spesielt å bruke et varslingsutvalg til å klage på oss som vidrebragte opplysningene om medisinsk uforsvarlig behandling av barn

Av
DEL

LeserbrevVarslingsutvalget i Nesodden kommune har mottatt en varsling mot Rødt for «brudd på kommunens etiske reglement»

Saken handler opprinnelig om alvorlige tilfeller av omsorgssvikt på en kommunal institusjon som nettavisen Nesoddposten skrev om offentlig i vår. Se: http://nesodden.roedt.no/wp-content/uploads/2018/04/Nesodden.pdf

Det blir spesielt å bruke et varslingsutvalg til å klage på oss som vidrebragte opplysningene om medisinsk uforsvarlig behandling av barn og tatt det opp i kommunale organer, altså varslet.

Rødt har ikke mottatt noen opplysninger som sier konkret hva som skal være brudd på det etiske reglementet. Generelle påstander uten tilknytning til faktiske hendelser er selvfølgelig umulig å svare ut. Vårt ønske om konkretisering har utvalget ikke villet bidra til.

Varslingsutvalget har avslått å ha møte med Rødt på tross av gjentatte krav om dette, og understreket at de vil behandle varselet slik det foreligger.

To av dokumentene som klagen viser til, er aviser. Henholdsvis nettavisen Nesoddposten og Rødt Nytt Nesodden som utgis av partilaget Rødt på Nesodden. Begge redigeres etter redaktørplakaten og kan klages inn for pressens faglige utvalg. Det er spesielt at et kommunalt utvalg bes om å vurdere avisoppslag og som omhandler spørsmål knyttet til ytringsfriheten. Det hører med til historien at ingen av avisene har mottatt noen melding med kritikk eller rettelser til oppslag.

Utvalgets leder: Erik Adland melder i dag 27/8: Møtet (med Rødt) er avlyst etter gårsdagens tilbakemelding fra deg (krav om innsyn), og Varslingsutvalget tar nå saken til behandling slik den foreligger.

Hvorfor ønsker utvalget å behandle saken uten våre synspunkter? Det er grunn til å frykte at konklusjoner er trukket på forhånd. Det er viktig at denne typen utvalg ikke misbrukes i partipolitisk spill.

Framgangsmåten til utvalget er i strid med elementær rettsikkerhet. Og det er i strid med oppgaven utvalget faktisk har – å sørge for at varslere får vurdert sine spørsmål på en trygg måte.

Geir Christensen

Følg på: roedt.blogspot.no

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags