Flere bygg og områder i sentrum er modne for utskiftning og nye tanker

Drøbak torg

Drøbak torg Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LederOmrådeplan for vernesonen i Drøbak er lagt ut på høring. Det har vært et høylytt engasjement, særlig fra Verneforeningens hold.

De har ringt og sendt metervis med leserbrev fordi de er sterkt uenig med Høyres innspill til planen. For noen få er dette en veldig viktig sak, og det er inspirerende å se engasjementet.

Det er ikke mange ganger i løpet av et år at folk møter opp i protest utenfor rådhuset. Det er sunt for politikerne å stå ansikt til ansikt med innbyggerne i denne saken.

Amta har flere ganger på lederplass snakket varmt om utvikling i Drøbak. Flere bygg og områder er modne for utskiftning eller nye tanker, en by må aldri slutte å utvikle seg.

I denne saken mener vi at områdeplanen også er moden for fornying. Flere bygg kunne med fordel rives, ikke er de pene og ikke blir de vedlikeholdt. Forutsetningen må selvsagt være at det erstattes med noe bedre, men både regelverk og grundige politiske prosesser vil sørge for dette.

Vi mener også at de strenge reglene om at hver minste list skal være håndlaget etter opprinnelig mal er for streng. Dette fører i prinsippet til at det blir nærmest umulig for en med normal inntekt å kjøpe et hus i sentrum som er verneverdig.

Prisen på et vindu som må spesialtilpasses er mer enn de fleste har på sparekonto, og dermed utelukker man automatisk mange kjøpere.

Det kan ikke være en forutsetning at man har et brennende engasjement for gamle hus og vern hvis man ønsker å bo sentrum i et hus som er eldre enn 67 år gammelt. Konsekvensen i praksis er at kjøpere må være enten millionærer eller håndverkere med spesialkompetanse om restaurering av gamle hus.

Vi er ikke redd for at en mildere områdeplan ødelegger byen, som sagt er vi sikre på at verneregler og kompetansen på rådhuset sørger for at byens preg blir ivaretatt.

Det er ingen som ønsker å ødelegge byen, hverken Amta eller Høyre. Men vi ønsker utvikling, slik at byen kan bli en enda bedre utgave av seg selv.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags