Deler av Hospitalets hage invadert av svartelistet plante: - Trist og flaut

Uønsket: Parkslirekne er svartelistet i Norge, vurdert til å utgjøre en høy økologisk risiko for stedegne arter og naturtyper. Parkslirekne er også oppført på ISSG - en liste over verdens 100 verste invaderende fremmede arter.

Uønsket: Parkslirekne er svartelistet i Norge, vurdert til å utgjøre en høy økologisk risiko for stedegne arter og naturtyper. Parkslirekne er også oppført på ISSG - en liste over verdens 100 verste invaderende fremmede arter. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Selv om Frogn kommune ikke har klart å holde datoer for fremdriftsplan for rehabilitering av det fredede huset, kunne det gjøres noe med have og gjerde. Det er flaut å se på forfallet og det ustelte området rundt Hospitalet.

Gjerdet er nesten dekket av ugresset parkslirekne. Dette er et seiglivet og plagsomt ugress som blir 1- 2 meter høyt. Bladene er cirka 10 cm lange og blomstene små og grønnhvite. Planten formerer seg via kraftige jordstengler og er vanskelig å bekjempe.

Men det er ikke bare ødeleggende for idyllen i Drøbak, mens vi venter på at Frogn kommune skal rehabilitere huset, kunne dere i hvert fall gjøre det penere rundt huset.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.