Oppland Arbeiderblad: Forrige fredag ble det avholdt generalforsamling i selskapet Den Blinde Ku Snertingdal AS. Da ble det besluttet å melde oppbud, noe som ble gjort tirsdag.

Det var stort flertall for oppbud, opplyser gründer Inger Rosenfeldt til Gjøviks Blad, som først skrev om saken.

Jobber med andre muligheter

Hun trekker fram to hovedgrunner til at det gikk galt i Snertingdal.

– Det ble flere utsettelser av oppstart enn vi hadde budsjettert med. Det andre er feil i bygget som gjør at vi ikke kan drive osteproduksjon der slik det er i dag, sier Rosenfeld til avisen.

Hun forteller at de nå jobber med å finne andre muligheter i Snertingdal.

Kjenseth ikke overrasket

I høst ble det også klart at Ketil Kjenseth hadde trukket seg som styreleder i selskapet. Han var fortsatt aksjonær i selskapet med en andel på 5,4 prosent.

Politikeren satt i møte onsdag kveld, men hadde følgende å si om saken:

– Det er synd at det skulle gå slik, samtidig som jeg heller ikke er overrasket over denne utgangen. Selv om Den blinde ku ikke blir med videre i Snertingdal, har deres korte opphold skapt nye relasjoner og kompetanse i bygda som vi skal benytte oss av videre, skriver han i en tekstmelding til OA.

Pusset opp for seks millioner

Tidlig i september i år måtte Den blinde ku permittere alle sine ansatte, etter at produksjonsoppstarten lot vente på seg.

Dette blant annet grunnet funn av sopp og mugg i det gamle ysteriet.

Den blinde ku har inngått en 15 års leieavtale for Ysteriet i Snertingdal. Ysteriet ble redningen etter at deres opprinnelige meieribygning i Ås brant ned i 2018.

Lokalet ble pusset opp for om lag seks millioner kroner, i et spleiselag fra privat næringsliv og det offentlige.