Musikantene i Drøbak Musikkorps satt nemlig ikke stille på stolen, men deltok i regionmesterskap for janitsjarkorps i Lillestrøm 19. mars. Fem dager senere var det NM i Trondheim.

– Helt siden jul har vi øvd på stykket vi skulle framføre, The adventures of Baron Munchausen. Det er et morsomt stykke basert på baronens heftige løgner om sitt liv. Det passer korpsets besetning godt, skriver Aud Skotte i en klingende rapport til Amta.

I regionmesterskapet stilte korpset fra Drøbak i 4. divisjon.

– Dette er generalprøven før norgesmesterskapet, der vi tar med oss positive og negative kommentarer fra de to dommerne, og justerer og korrigerer på den siste øvelsen før vi drar til Trondheim, forklarer hun.

Overrasket med seier

I regionmesterskapet var korpset fornøyd med framførelsen og spent på resultatet.

– Men vi ble overrasket over at vi faktisk vant! forteller hun.

Korpset fikk høy poengsum, 92 poeng, som var hele tre poeng foran nestemann på listen.

Dermed rykker korpset opp til 3. divisjon og kan vente seg litt hardere konkurranse neste år.

Ble i tvil

Etter å ha studert dommernes kommentarer grundig og korrigert det nødvendige, dro Drøbak Musikkorps dermed spent til Trondheim for å spille i 6. divisjon i NM.

Der er det større konkurranse, med 15 korps i divisjonen, og mange med høye ambisjoner om å klatre i divisjonene.

– Vi spilte for et entusiastisk publikum og det låt bra i Royal Garden i Trondheim, men vi følte at vi hadde spilt bedre i Lillestrøm, innrømmer Skotte.

På korpsmiddagen fredag kveld var musikantene fra Drøbak bare svakt optimistiske. Kunne de håpe på øverste halvdel av resultatlisten?

– Dette er stort

Spenningen var stor på premieutdelingen lørdag kveld. Det ene korpset etter det andre ble ropt opp, og ble nr. 15, 10, 9 ... I Drøbak Musikkorps holdt man pusten:

– Og vi ble nummer fem! smiler Aud Skotte.

Dermed havnet de i øverste sjikt av divisjonen. I tillegg ble slagverksgruppa hedret med gruppeprisen i divisjonen, etter å ha levert et fyrverkeri av en framførelse.

– Dette er stort. Og virkelig noe å ta med seg videre! sier Aud Skotte.

Største æren for dette gir korpset til dirigenten sin, Erik Bergene.

– Han velger ut stykker som passer oss og instruerer så vi stadig utvikler oss videre. Dessuten er vi nå flere enn vi har vært på lenge, med cirka 50 utøvere, sier Skotte.

På korpset første øvelse etter den store oppturen, onsdag 29. mars, blir det feiring på Drøbak skole.

– Det blir morsomt å treffes igjen og nyte resultatet i fellesskap. Men etter pausen vender vi blikket framover og forbereder oss til 17. mai og jubileumstur til Italia i juni, avslutter Aud Skotte.