Frogn: Mangeårig leder av skigruppa, Erik Solberg, og ikke minst primus motor i skigruppa gjennom mange år, Simen Storrud, ser fram til å ta i bruk nok en etappe av det nye lysanlegget i skiløypene i Frogn-skogen.

Startet jobben i fjor

Jobben med å sette opp nye lysstopler og ikke minst sørge for at alt ledningsnett graves ned i bakken startet i fjor, da fra området ved Follo Museum og fram til det mange kaller «Høiåskrysset». Lysanlegget knyttet opp mot skiløypene er gammelt, og kan spores tilbake til 60-tallet.

- I år fortsetter arbeidet forbi Høiås og fram til hytteveien ved Måna. Siste etappe med nytt lysanlegg blir fram til Dammen, men denne jobben vil ikke skje i år, sier Erik Solberg til Amta.

Solberg legger til at det blir satt opp helt nye lysstolper, og i disse blir det montert nytt led-lys.

Simen Storrud er ikke et sekund i tvil om at nytt lys i lysløypa vil bli tatt godt i mot hos de bortimot 300 medlemmene i de driftige skigruppa til DFI.

Vet ikke hva det koster

Utbedringene av lysanlegget i lysløypa er et kommunalt prosjekt. Amta har kontaktet eiendomssjef Hege Therese Berle med spørsmål om hva kostnadene er på å sette opp et nytt lysanlegg på deler av lysløypetraseen som stammer helt tilbake fra 60-tallet.

På epost svarer Berle at enhet eiendom er på kurs i to dager, og ikke kan svare på spørsmålet.

Heller ikke Martin Lundby i Frogn kommune kan svare på hva utgiftene er på å utbedre lysanlegget i deler av lysløypa.