Gå til sidens hovedinnhold

Derfor stenger Drøbak City to timer før nå

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Drøbak City har endret åpningstidene. Nye åpningstider fra fredag 13. mars er 10–18 alle dager. En endring på to timer, hvor kveldstimene ofres.

Vi har fått flere kommentarer på dette, og noen er uenige i vårt valg.

Argumentene har vært av typen: Redusert åpningstid vil gjøre at all handel vil måtte konsentreres over en kortere tidsperiode og dermed øke konsentrasjonen av mennesker og dertil mulig økt smittefare.

Vi har stor forståelse for all engstelsen og usikkerheten som råder nå om dagen, og skal etter beste evne forsøke å argumentere for hvorfor vi tar dette valget.

Argumentet er forståelig hvis situasjonen hadde vært slik at det var like mange mennesker fordelt gjennom hele dagen under senterets normale ti åpningstimer.

Hadde vi redusert fra ti til seks timer, ja så kan vi være langt mer enige.

Men vi tar kun bort de to kveldstimene hvor det uansett pandemi eller ei er 50-60% færre kunder innom målt opp mot tidligere på dagen.

Nå er dette kveldsbesøket under pandemien endret til en reduksjon på mer dramatiske 70-80%.

Med andre ord et langt mindre antall kunder som kveldstid benytter seg av våre bransjer utenfor helse og dagligvare. Helse og dagligvare har enorm stor pågang om dagen, og disse holder åpent som vanlig (Unntatt Helsekosten).

Samtidig må vårt valg også sees i lys av at vi alle nå går inn i et slags «vakuum».

Alt stenger ned, og en meters avstand skal holdes kunder imellom etter retningslinjer fra regjeringen. Vi tror derfor at tiden etter 18.00 nå blir mer hjemmetid, innekos og at vi alle setter oss i en slags selvpålagt karantene til helvetet er over.

Dette må gjelde også for våre butikkansatte. De er svært utsatte og trenger også beskyttes.

Å redusere arbeidstiden for ansatte er ett viktige grep, et annet er å hensynta kostnadene til våre leietagere når omsetningen faller.

Konkursene øker i varehandelen, 3000 arbeidsplasser forsvinner hvert år, og også hos oss på City er butikker sårbare med små marginer.

De vil ikke kunne overleve en slik pandemi hvis vi ikke fra eiersiden og senterledelsen bidrar.

Med disse grepene reduserer vi kostnader og legger til rette for overlevelse. Det er vår del av dugnaden slik at vi alle kan komme gjennom denne fæle tiden uten altfor mange sår.

Men først og fremst er vi aller mest opptatt av å sørge for at Drøbak City skal være en trygg sone for våre kunder.

Dette er hovedfokuset nå om dagen.

Vårt driftspersonell desinfiserer Drøbak City dagen lang, om igjen og igjen. Det er ingen forskjell om klokken er 10.00- 14.00 eller 17.00.

Vi henstiller også våre kunder til å respektere 1 meters anbefalingen

Så håper vi at lokalbefolkningen i Frogn fortsetter å støtte oss i disse vanskelige tider, og viser forståelse for de valgene vi gjør.

Feil vil bli gjort, vanskelige og upopulære avgjørelser vil bli fattet. For ingen har erfaring med dette som nå er over oss.

Til sist: Ikke alt på City stenger kl. 18.00. Disse har avvikende åpn. tider:

Meny holder åpent til 21.00 (lørdag 20) og Apoteket til 20 (Lørdag 18)

Velkommen til to timer mindre, men med like hyggelige handleopplevelser som før!

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.