20.-22. april 2018 i Frogn og Nesodden:

Poesigruppe fredag kl.11.30-12.30 Nesoddtangen gård. Arr: Nesodden Frivilligsentral

Barnas Bokkafé lørdag kl.12.30 i Frogn bibliotek. Servering av gode bøker, litt saft og noe å spise. Litteraturviter Anne Schäffer presenterer barnebøker kl. 13.00.

Nesodden Kunstforenings medlemsutstilling lørdag og søndag kl 12-16. Galleri Vanntårnet.

Amerikansk mat og musikk på Digerud

Fredag inviteres det til konsert hvor Kjell Jørung byr på svisker fra jukeboxens glanstid fra 1950-, 60- og 70-tallet. Kokk og vaktmester John Arne Bjørke tar hånd om maten. På menyen står for anledningen en skikkelig amerikansk middag, og bak grytene står grendestuas nye vaktmester, John Arne Bjørke, som til daglig jobber som kokk på Ullerud Helsebygg.

- Erfaring som kokk passer når man bor på et grendehus?

- Ja visst! Det var vel derfor jeg også var spesielt interessert i å søke som ny vaktmester da leiligheten stod ledig i fjor høst. Jeg flyttet inn i november og trives veldig godt, sier Bjørke og legger til at det er en gjeng med svært trivelige folk som har tatt i mot ham. Selv om han jobber som kokk til daglig, hjelper han også dem som leier lokaler på Digerud med catering.

Konserten fredag kveld heter Jailhous Rock. Kjell Jørung sørger for godt gjenhør med mange svingende Elvis-låter og mye annet.

- Da synes vi det passet godt med en ordentlig amerikansk middag med spareribs, bakt potet med kryddersmør og hjemmelaget Coleslaw, frister kokken. Og til dessert ; den klassiske Banana Split.

- Middag før konserten må forhåndsbestilles, så her må man i tilfelle være rask.

- Vår erfaring er at folk hygger seg veldig på disse middagskonsertene, sier Morten W. Ernø i venneforeninge.

- Det er jo kjekt at man ikke behøver reise så langt for å få gode kulturopplevelser. Her får man påfyll for både kropp og sjel på en kortreist måte. Velkommen skal du være, avslutter den blide, nye vaktmesteren før han løper videre for å gjøre klart til å ta imot nye gjester.

Tid: Fredag 20. april 2018. Dørene åpner kl. 17. Forhåndsbestilt middag serveres kl. 17.30. Konserten begynner kl. 19.00.


Syrisk aften

Fredag kveld inviterer Ahmad (22) til syrisk fest til tross for tøffe tider i fødelandet.

Forrige uke døde minst 43 mennesker etter giftangrep i Syria. Sist helg ledet amerikanerne et nytt bombeangrep. Fredag inviterer Ahmad Zaineddin igjen til en ny syrisk aften på Hellviktangen.

For tre år siden brakte krigen den unge gutten fra Damaskus til Nesodden. Nå vil Ahmad vise og gjøre stas på Syria slik det var før krigen.

– Jeg er i Norge, men hjertet mitt er i Syria, sier han. Hans første «syrisk aften» på Hellviktangen for et år siden ble godt besøkt. Siden har den aktive unge mannen vært engasjert i mye, som vi har kunnet lese om i Amtas spalter.

– Jeg vil vise hjemlandet mitt fra sin beste side med en presentasjon om gamlebyen i Damaskus, quiz med gaver, sverddans, magedans, musikk sang og annet fra syrisk kultur - og ikke minst utrolig god mat.

Ahmad Zaineddin vil dele sin kultur med andre, og har nå lagt ut 150 billetter. Han understreker at alle er velkomne til Hellviktangen fredag, og legger til at et annet viktig mål er å bli kjent med nye mennesker.

Fredag kl. 19.00.

Visekveld på Annas hybel

Fredag blir det visekveld med Carl A. Haugan på Annas hybel på Fjellstrand.

Lørdag 21. april ønskes Carl Anders Haugan velkommen tilbake på hybelen til en herlig vårkveld med viser i norsk og svensk tradisjon, (Vreeswijk, Taube, Bellman, Ferlin, m. flere), samt viser av hans far Gunnar Haugan, og noen egne sanger.

- Vi ønsker fortsatt at flest mulig skal kunne få med seg denne anledningen. Vi holder derfor fri entré. Velkommen! ønsker arrangørene.

Konsertstart lørdag kl. 21.