Litt av hvert i Nesodden og Frogn:

Høstkonsertene lørdag kl. 12.00. Drøbak kirke. Follopiloten - Studenter fra NMH/kulturskolene i Follo. Gratis.

Jazzkonsert Galleri Vanntårnet. Lørdag. Konsertstart er 17:15, dørene åpner en halv time før, og konserten vil vare om lag en time.

Lyskonsert lørdag kl. 18. Drøbak Gospel i Drøbak kirke.

Lørdag kl.19:00 Sjøstjernen Drøbak. Symbiose med gjester inviterer til en musikalsk aften. Konsertstart kl.20.30. Fri entre.

Lørdag er det kinoens dag i hele landet

– Også i Drøbak er det «Den store kinodagen» – med halv pris på billetten og mye ekstra moro, lover kinosjef Pål Andresen som har satt inn støtet for å trekke flere ungdommer til den lokale kinoen. I Drøbak kino starter kinodagen kl. 12.00 med «Karsten og Petra lager teater» og fortsetter utover hele dagen og kvelden.

– Vi kan lokke med førpremière på årets julefilm for barn og familier i «Ekspedisjon knerten» og norgespremière på filmene «Breathe», «A Bad Moms Christmas» og «American Assassin», ramser kinosjefen opp i en fei.

I tillegg kommer ballongklovnen Tim til Drøbak for å lage moro for barna i foajeen før forestillingen.

– Noen små overraskelser til både store og små vil det også være, røper kinosjefen.

 

Markerer Allehelgensdag med konserter

Allehelgensdag: De som har mistet noen det siste året er spesielt velkomne – både til lyskonserten i Drøbak kirke lørdag og til minnekonserten med rekviem i Frogn kirke søndag kveld. Men alt som skjer Allhelgens-helgen er åpne for absolutt alle.

– Sorg strekker seg over mange år, og mange som har mistet noen kommer gjerne igjen på minnemarkeringer. Det er de varmt velkommen til, sier sokneprest Dag-Kjetil Hartberg.

– Når kirken er fylt med mange som ganske nylig har mistet noen, blir det en spesiell stemning. Det er tøft for mange av koristene å være så tett på de pårørende. Samtidig er alle enige om at dette er noe av det mest meningsfulle koret gjør, sier kantor og dirigent Hans Martin Molvik. Rekviemet som framføres heter Gi de evig hvile (Requiem Acternam), og ble skrevet så sent som på 1980-tallet.

Søndagskonserten ledes av sokneprest Dag-Kjetil Hartberg og kapellan Andreas Skolt Iversen.

 

Lyskonsert med gospel

Men før søndag er det lyskonsert med Drøbak gospel lørdag kveld kl. 18.00  i Drøbak kirke.

– Absolutt alle som savner noen eller noe, eller bare vil gå på en fin konsert med rom for ettertanke, er hjertelig velkomne på helgens arrangementer. Kanskje vil man bare tenne et lys, sier ungdomsprest Maria Aadland Monger, som leder lyskonserten med Drøbak Gospel. Den holdes for fjerde året på rad, denne gang med Arne Kollandsrud på trompet.

– Gospel er egnet i sorg og i glede, tilføyer dirigent Linda Kristengård Skyttemyr.

Sokneprest Dag-Kjetil Hartberg synes det er fint at det funkler i hundrevis av lys på kirkegårdene ved Drøbak kirke og Frogn kirke den første helge i november.

– Selv om det knyttes mye vemod til slike minnedager, forsøker vi å få fram gleden over det kristne håpet. I kirken tenker vi at de som er døde har kommet hjem. Håpet er at vi møtes igjen.

Månedens kunstner

Månedens kunstner på Nesoddhuset er Else Helene Frich. Temaet for utstillingen er «Handle with Care». Det tar for seg skapninger av ulik art som tar vare på hverandre.

Frich er utdannet ved Kunsthøgskolen, og har også vær formingslærer og spesialbedagog. Hun har vært elev ved Olav Mosebekks tegneskole i en rekke år og deltatt på mange separat- og kollektivutstillinger de siste 20 år.

Hun er også dukkemaker/spiller og har framført flere forestillinger på ulike steder.

Ann-Turi Ford åpner utstillingen med en liten trudelutt og det blir enkel servering.

Bildene er i akryl på lerret, og utstillingen vil stå ut november.

- Velkommen til åpningen lørdag klokken tolv, ønsker Else Helene Frich.

Robotverksted i Avistegnernes Hus

Har du alltid hatt lyst til å lage din egen robot? Eller fikk du lyst akkurat nå, spør Lars Aurtande i Avistegnernes Hus i Drøbak.

 

Aurtande gjentar suksessen med robot-workshop han holdt på Kulturisten – denne gang i Avistegnernes hus, søndag fra kl. 12- 15.

Aurtande er illustratør og modellmaker, og har jobbet med organiske, mekaniske og tekniske kreasjoner. Nå har han samlet «intelligent skrot», med alskens fine ting fra skuffer og skap. Kanskje du vil ta med noe? Dette settes sammen til noe nytt – og roboten du lager kan du ta med deg hjem.

Jazzkonsert

Lørdag blir det lavmælt og stemningsfullt i Galleri Vanntårnet på Nesodden.

 

En «up-and-coming»-duo med en garvet gjest inntar Vanntårnet når Nesodden Jazzklubb åpner dørene lørdag ettermiddag.

Saksofonist/vokalist Marthe Lea (26) og fiolinist Håkon Aase (25) utgjør duoen Yügen, og har for anledningen med seg bassist Mats Eilertsen (42) som «special guest», slik de også har det på sitt rykende ferske debutalbum, rett og slett kalt «Yügen».

Jazzklubben forteller at Lea og Aase studerte samtidig på Norges musikkhøgskole, og har også i ettertid spilt sammen ved flere anledninger, seinest i Thomas Strønens Time Is A Blind Guide-ensemble.

Lea er også med i den nyeste utgaven av Bugge Wesseltofts New Conception of Jazz, mens Aase blant annet er kjent fra duosamarbeid med en annen fremadstormende jazz/impro-fiolinist, Adrian Løseth Waade.

Mats Eilertsen har i mange år vært en av landets fremste kontrabassister og bandledere med en serie albumutgivelser i eget navn.