Gå til sidens hovedinnhold

Dette forteller politiet etter sjøflyulykken

Fredag kantret et sjøfly utenfor Hellvik. Dette forteller politiet om hendelsen dagen etter.

NESODDEN: Det var like etter klokken 15.00 fredag at nødetatene måtte rykke ut etter at et sjøfly hadde tippet rundt. Piloten ble hentet opp av en båt og fraktet videre til Ullevål sykehus.

Follo brannvesen sammen med resten av nødetatene rykket ut og fikk tauet flyet til en bøye på fjorden. De fikk bistand av Oslo brann- og redningsetat.

Det var bare en person om bord i flyet. Det var en mann i 60-årene som har tilhørighet til Oslo-området.

Lørdag formiddag kan operasjonsleder i Øst politidistrikt Karianne Knudsen slår fast at ulykken ikke skyldes en teknisk svikt.

– Det er ingenting som tyder på at det har vært noe teknisk feil med flyet. Det ser ut som om det er en er en landing som har gått galt. Piloten har gjort noe slik at flyet traff en bølge under landing og gikk rundt, forklarer hun.

Saken fortsetter under bildet:

– Hvordan går det med piloten?

– Vi har ikke en ny oppdatering på hans status, men han skal ikke være alvorlig skadet, sier Knudsen.

– Hva skjer videre nå?

– Vi oppretter en rutinemessig undersøkelsessak. Vi skal undersøke om det er noe straffbart i forbindelse med piloten, sier operasjonslederen.

Hentet opp av vannet

Natt til lørdag har Morten Kristiansen fulgt bergingen av sjøflyet. Han har sendt Amta en rekke bilder der flyet blir dratt opp av vannet.

Operasjonslederen forteller at bergingen av sjøflyet ble en forsikringssak.

– Ansvaret har gått over til eieren og forsikringsselskapet. Politiet har ikke vært med på den «loopen» der. De har brukt et privat firma for å dra opp flyet, avslutter hun.

Bildeserie

BILDESERIE: Her taues sjøflyet inn til land

Full utrykning

Amtas journalist Trond Folckersahm var på stedet kort tid etter hendelsen fredag.

– Alle nødetater er på plass. med flere utrykningskjøretøy. Sjøflyet har i følge Follo brannvesen forsøkt å lande på vannet og har tippet rundt i forbindelse med landing. De som var i flyet har kommet seg på land, og det fortelles at alt står bra til med piloten. Flyet er nå under slep inn til land. Bare flottørene synes over vannflaten. Selve flyskroget ligger under vann. Det er Follo brannvesen som står for slepet. Mange nysgjerrige har samlet seg her for å se hva som skjer, forteller han.

Reagerte på dette

Heidi Magnerud så innflygningen og skjønte at noe var galt.

– Jeg sto ved kjøkkenbenken og så mot Fagerstrand. Da så jeg at et sjøfly fløy meget lavt mot Hellvik. Jeg reagerte på at det ikke så helt logisk ut, sier hun og forklarer:

– Det fly inn både skrått og mer lavt enn det som kunne se normalt ut.

Les også

Heidi så sjøflyet like før ulykken – reagerte på en spesiell ting

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.